Hybride slaapsysteem voor fietskampeerders

Rapha hybride slaapsysteem

Hybride slaapsysteem voor fietskampeerders

De Engelse producent van fietskleding Rapha lanceert een nieuw, uniek hybride slaapsysteem voor fietskampeerders. Het systeem doet denken aan wat alpinisten gebruiken om ergens hoog in de bergen te bivakkeren.

Net als bij het slaapsysteem van alpinisten, bestaat het slaapsysteem van Rapha namelijk ook uit een donsjack en een korte slaapzak, die slechts tot aan het middel komt en aan het jack kan worden bevestigd om zo een complete slaapzak met mouwen en capuchon te vormen.

Het zogenaamde Explore Down Jacket is speciaal ontworpen om goed te voldoen op en naast de fiets. Het jack heeft een lichtgewicht nylon buitenzijde en is gevuld met hoogwaardig dons. In de maat M weegt het jack slechts 283 gram. De donzen vulling is waterafstotend geïmpregneerd zodat het jack ook nog goed isoleert onder vochtige omstandigheden. Het dons is diervriendelijk vervaardigd. Ieder jack is voorzien van een batchnummer zodat de oorsprong van het dons altijd kan worden achterhaald. De manchetten, de afneembare muts en taille zijn voorzien van verstelbaar elastiek om de warmte binnen te houden. Het jack is op diverse plaatsen voorzien van reflecterende elementen voor een beter zichtbaarheid in het donker. Als je wilt slapen, kun je het jack eenvoudig koppelen aan de Explore Sleeping Bag. Het jack kost € 260 en is leverbaar van maar XS tot en met XXL.

De Explore Sleeping Bag van Rapha vormt de onderste helft van het slaapsysteem. In combinatie met het bijpassende jack biedt het een comforttemperatuur van ongeveer 15°C. Ook de slaapzak is gevuld met diervriendelijk vervaardigd en waterafstotend geïmpregneerd dons. Je kunt hem middels een elastisch koord om de onderkant van het jack spannen. In tegenstelling tot de ‘olifantspoot slaapzak’ die alpinisten gebruiken, kun je het voeteneinde van de Explore Sleeping Bag open maken. Zo kun je een stukje met je slaapzak aan lopen, om bijvoorbeeld wat te eten of te drinken te pakken. Ook is de slaapzak voorzien van een dunne nylon bovenzijde, die om het donsjack heen valt. Als je wilt, kun je het donsjack daardoor ook vervangen door een dikker of dunner jack. Dat maakt dit slaapsysteem bijzonder universeel. De slaapzak weegt nog geen 300 gram. In combinatie met het donsjack is het een extreem licht slaapsysteem dat bovendien ook een heel klein pakvolume heeft zodat het in iedere fietstas past. De slaapzak kost € 290 en is leverbaar in 2 maten: S/M en M/L voor mensen die langer dan 177 cm zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel