Je moet er niet aan denken

kampeerzaken.nlNu velen van ons weer op wintersport gaan of met het hele gezin weer op pad gaan kan het misschien geen kwaad om eens stil te staan wat het in kan houden als je onderweg iets ernstigs overkomt. Stel dat de kostwinner overlijdt, kun je met je gezin nog wel rondkomen? Kun je dan nog wel op vakantie, of moet je vanwege geldproblemen je camper, caravan of auto verkopen?
 
We gaan de komende weken weer de weg op waarbij het risico in deze periode behoorlijk hoger is dan normaal. Niet alleen omdat we op wintersport gaan en lange stukken rijden in het (half)donker, met een volgepakte auto over overvolle, glibberige wegen met slecht zicht. Ook tijdens de traditionele familiebezoekjes rond de feestdagen lopen we onderweg meer gevaar dan normaal. Talloze bestuurders hebben helaas een glaasje (te veel) op, we zijn nog laat op pad, slecht weer, noem maar op.

Stel dat je onderweg iets overkomt en er raakt iemand gewond of er komt zelfs iemand te overlijden is dat natuurlijk vreselijk. De ziektekosten, de hypotheek en de uitvaart zijn bij de meesten wel verzekerd, maar het kan ook geen kwaad om ook eens stil te staan bij verdere consequenties. Hoe moeten de nabestaanden rondkomen als de kostwinner er niet meer is? Als je hier niets voor geregeld hebt kunnen die behoorlijk in de problemen komen waar een eenvoudige ongevallenverzekering over het algemeen niet voldoende mogelijkheden biedt.

Uit onderzoek van Heliview blijkt dat 80% van alle Nederlanders met kinderen niet meer rond kan komen als zijn of haar partner overlijdt, laat staan dat zij net zo op vakantie kunnen gaan als voorheen. Dit onderzoek van Heliview is uitgevoerd onder ruim 450 respondenten in opdracht van verzekeraar Interpolis.
Uit het onderzoek is gebleken dat tweederde van de respondenten heeft geen idee of er een financiële buffer is als één van de partners doodgaat.

Alle materiale zaken zijn op en top verzekerd, maar het voornaamste, namelijk het eigen gezin, blijft vaak onverzekerd achter als een van twee overlijdt. Door zo’n ingrijpende gebeurtenis ziet het financiële plaatje van een gemiddeld gezin er in één klap heel wat minder rooskleurig uit. De kans dat het gezin dan alleen nog maar op vakantie naar de Costa Balkonia kan gaan is niet ondenkbaar. Uit eerder onderzoek van Interpolis blijkt dat mensen het lastig vinden om hun eigen financiële situatie op een rijtje te zetten.

Logisch, dat zijn dingen waar je liever niet aan wilt denken. Daarom heeft Interpolis een boekje gemaakt waarin de consequenties voor de portemonnee als één van de kostwinners overlijdt een stuk duidelijker worden. Het boekje is heel toepasselijk ‘Als ik er niet meer ben…’ getiteld. Het boekje is gratis op te vragen via de website van Interpolis, ook als je geen klant van Interpolis bent.

kampeerzaken.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel