Kabe breidt Travel Master-serie uit met Novum

Kabe Novum camper

Kabe breidt Travel Master-serie uit met Novum

Het Zweedse merk Kabe is in Nederland vooral bekend vanwege de typisch Scandinavische caravans. Maar Kabe bouwt sinds een aantal jaren ook campers. Deze ‘Travel Master’ campers zijn uiteraard net zo hoogwaardig en goed geïsoleerd als de caravans van Kabe.

Dat zien we bijvoorbeeld al aan de basisvoertuigen van de Kabe campers. Het Zweedse merk heeft aangegeven dat het in de toekomst zal Kabe alleen nog maar campers op basis van de Mercedes Sprinter wil bouwen. Dat geldt ook voor de nieuwste Kabe camper, de Travel Master Novum.

Light- of Heavy-chassis

De 7,5 meter lange Kabe Travel Master Novum is niet alleen leverbaar in verschillende indelingen, zoals gebruikelijk is, maar ook met verschillende chassis. Kopers kunnen namelijk kiezen uit een Light- of een heavy-chassis. Wie het Light-chassis kiest kan de camper met een B-rijbewijs besturen en heeft de beschikking over een laadvermogen van 480 kilo. Bij het Heavy-chassis komt de MTM boven de 3.500 kilo uit zodat een C-rijbewijs vereist is. De camper heeft dan een MTM van 4.500 kilo zodat er een laadvermogen van maar liefst 1.250 kilogram beschikbaar is.

In beide gevallen is de Mercedes Sprinter standaard voorzien van de bekende 170 pk-dieselmotor en een 9G-tronic automaat. Uiteraard is de Sprinter ook voorzien van airconditioning en een keur aan assistentiesystemen. Hij is ook uitgerust met het befaamde Mercedes MBUX-infotainmentsysteem.

Wintervast

Wie een caravan of camper van Kabe koopt, kan een degelijk gebouwd en goed geïsoleerd voertuig verwachten. Dat geldt ook voor de Kabe Travel Master Novum. De hoogwaardige opbouw is uitstekend geïsoleerd zodat het met deze camper geen enkel probleem is om er mee op vakantie te gaan. Alle wanden, vloer en dak van de sandwichconstructie zijn voorzien van Ecoprim isolatie. De warmwater-vloerverwarming, de convector in de cabine-ingang en het thermische gordijn in het voetengedeelte verhogen het comfort in verregaande mate zodat de Novum uitstekend geschikt is voor winterkamperen en om er mee op wintersport te gaan. Het ademende behang in het interieur moet volgens Kabe bijdragen aan een optimale luchtcirculatie.

Indelingen

De Kabe Travel Master Novum is verkrijgbaar in drie indelingen. De 750 LGB heeft enkele bedden achterin en de 750 LXL een Frans bed achterin. De 750 T-indeling heeft ook enkele bedden, maar die zijn meer in het midden geplaatst. Achterin is dan ruimte voor een badkamer over de volle breedte. De afwerking van het interieur is uiteraard net zo hoogwaardig als we van een Kabe mogen verwachten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel