Kamperen in opkomst in China

All in Caravaning 2013BEIJING – Half juni vond in Beijing voor de tweede maal een kampeerbeurs plaats, de Chinese variant van de Duitse Caravan Salon.

In het steeds welvarender wordende land zijn nu nog maar zo’n vijftig officiële kampeerterreinen, maar ook hier staan ze aan de vooravond van een grote omslag.

China staat niet bekend als kampeerland. Maar met de stijgende welvaart vinden er ook veranderingen plaats in de vrijetijdsbesteding van Chinezen. Outdoor trips stijgen in populariteit, vooral bij stedelingen die tijdens vakanties de stad uittrekken. De Chinese regering heeft de recreatie als speerpunt bestempeld.

Onder de naam All in Caravaning was een breed spectrum aan productgroepen op de beurs aanwezig; campers, caravans, onderdelen en componenten voor caravans en kampeerauto’s. Tevens waren er stands aanwezig die zich bezig houden met campingontwerp en –faciliteiten. Veel Europese namen bevonden zich onder de exposanten.

Vanuit Nederland waren Kip Caravans, Caravan Import de Griftdijk en Brons+partners landschapsarchitecten aanwezig op de beurs in de Chinese hoofdstad.

Bron: Zaken doen in China.

All in Caravaning 2013-2

Like dit artikel
Tweet dit artikel