Kamperen in de natuur opvallend populairder

kampeerzaken.nlDe 140 Natuurkampeerterreinen in Nederland hebben, door het heerlijke weer en een gunstige spreiding van de feestdagen van dit voorjaar, een fantastische start van het kampeerseizoen gemaakt. Kampeerders trokken er massaal op uit en vonden hun weg naar de prachtig in de natuur gelegen terreinen.


 

Maar liefst 90% van deze kampeerterreinen noteerde aanzienlijk meer overnachtingen ten opzichte van 2008. Er waren zelfs uitschieters met een stijging van 50%. Met name tijdens de Pinksterdagen waren de Natuurkampeerterreinen erg populair.

 

kampeerzaken.nlEerder dit jaar werd al, vanwege de recessie, verwacht dat het aantal binnenlandse vakanties, met name kampeervakanties, zou stijgen. De kampeerders lijken zich inderdaad bewuster van de kosten van hun vakantie te zijn en blijven daarom dichter bij huis. Opvallend is ook het aantal dertigers dat benieuwd is naar een duurzame vorm van recreëren: zij gaan bijvoorbeeld op de fiets en kiezen daarbij voor eenvoudige kampeervoorzieningen in hun eigen regio.

Opvallend was het grote aantal lastminute gasten. Dit zal mede zijn oorzaak hebben in het mooie weer in zowel de mei-vakantie als de weekends van Hemelvaart en Pinksteren. Ruim 80% van de campinggasten reserveerde op het laatste moment of kwam op de bonnefooi. Deze tendens sluit aan bij de een uniek kenmerk van de Natuurkampeerterreinen: er worden altijd plaatsen vrijgehouden voor spontane bezoekers, waar vooral wandelaars en fietsers veel gebruik van maken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel