Kip Caravans wordt Kip Nederland!

kampeerzaken.nlDe enige toercaravan-fabrikant van ons land, Kip Caravans b.v. te Hoogeveen is gered. In het zicht van de haven strandde een bijna geslaagde poging tot een management buy out doordat het bedrijf alsnog begin november werd meegetrokken in het groepsfaillissement van de Tirus Group, en dat terwijl de intentieverklaring voor de verzelfstandiging reeds was opgesteld. En dus maakten deze plannen plaats voor een doorstart.
 
Samen met de Noord-Nederlandse Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) en Newion Investments, wist het management als één van de vele gegadigden het bedrijf uiteindelijk terug te verkrijgen. Bij een nieuwe start hoort een nieuwe bedrijfsnaam, zo bedacht men zich in Hoogeveen.
Al eerder werd nagedacht of de naam Kip Caravans b.v. de lading van alle activiteiten op termijn nog wel zou dekken (naast caravans beweegt Kip zich inmiddels ook op de markt van kampeerauto’s en gaat zich wellicht ook richten op andere alternatieve kampeermiddelen, zoals het Kip vouwwagen-concept).
Voortaan gaat Kip Caravans, fabrikant van Kip en Avento caravans, dus als Kip Nederland door het leven. “Trots op onze afkomst, made in Holland”, aldus directeur Maarten de Roos. Om de nieuwe naam op chauvinistische wijze kracht bij te zetten, is het nieuwe logo van Kip uitgevoerd in onze eigen tri-color rood-wit-blauw.

Like dit artikel
Tweet dit artikel