Onverwachte primeur op Kampeer en Caravan Jaarbeurs

kampeerzaken.nlStilletjes hadden we er al op gehoopt, en de geruchten waren ook niet van de lucht: Kip Caravans toont op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht inderdaad een conceptmodel van haar nieuwe Adventure Cruiser, de 3/4 integraal camper waarmee Kip Caravans (& Campers?) de Europese markt wil gaan veroveren. De fabriek van Kip Caravans in Hoogeveen wordt momenteel aangepast om binnenkort naast caravans ook campers te kunnen bouwen.
 De Kip Adventure Cruiser is opgebouwd op de nieuwe Fiat Ducato, daarbij is het Kip gelukt om de opbouw zeer fraai met de Fiat Ducato te integreren. Origineel en gedurfd is het grote panoramavenster boven de cabine. Fraai detail: de Omnistore luifel is nagenoeg onzichtbaar in de zijwand van de cabine geïntegreerd.
Kip zal de Adventure Cruiser gaan uitrusten met de bekende 2,3 JTD en 3,0 JTD turbodiesel motoren en een verlaagd chassis van AL-KO waarmee de Adventure Cruiser naar eigen zeggen uitstekende rijeigenschappen zal krijgen.
Door het verlaagde lichtgewicht chassis is de stahoogte overal 1,97 meter in het zitgedeelte en 2,14 meter in de overige delen. Voorlopig zal de Adventure Cruiser bij de lancering in 2007 leverbaar zijn met een tweetal indelingen, de 485DB met een vast bed van 1,40 x 2,00 m en de 485 GEB met 2 enkele bedden van 0,80 x 2,00 m.
Het zal druk worden op de stand van Kip Caravans…..

Like dit artikel
Tweet dit artikel