Lang parkeren van kampeervoertuig op straat vaak niet toegestaan

CamperparkerenHAARLEMMERMEER – De zomervakantie voor veel mensen is weer voorbij. Dat betekent dat de tijd is aangebroken waarin het nodige onderhoud aan camper, caravan of vouwwagen wordt uitgevoerd.

Voordat de kampeervoertuigen in de stalling verdwijnen, staan veel exemplaren daarom enige tijd op de openbare weg geparkeerd.

Dit is geregeld in de Algemene Plaatselijke Verordering (APV) van de gemeente. Voor het precieze aantal dagen kunt u contact opnemen met uw gemeente. Hoe streng er wordt gecontroleerd, is plaatsgebonden. Sommige gemeenten zijn strenger dan anderen. Waarschuwingen worden uitgedeeld, maar ook wegslepen is aan de orde.

In de gemeente Haarlemmermeer bijvoorbeeld vinden ze dat campers en caravans een belangrijke oorzaak zijn van beschadigingen aan openbaar groen en zorgen voor parkeerproblemen. De controles zijn er daarom onlangs opgeschroefd. Voertuigen die verkeerd of langer dan drie dagen geparkeerd staan, krijgen een sticker opgeplakt. Als de eigenaar via een kenteken geregistreerd staat, ontvangt deze een bericht met het verzoek het voertuig weg te halen. Als hier niet op wordt ingegaan, volgt een dwangsom van €280 per dag, met een maximum van €1400. Als de eigenaar niet bekend is, laat de gemeente het voertuig wegslepen.

Wees er dus van bewust wat de regels zijn die in uw gemeente gelden. Een paar dagen voor of na de vakantie te worden verrast door een fikse prent, kan de vakantiepret nog aardig bederven.

Like dit artikel
Tweet dit artikel