Let op milieuzones in Italiaanse steden

kampeerzaken.nlANWB Rechtshulp waarschuwt voor de mileuzones in diverse Italiaanse steden. De afdeling krijgt op dit moment veel vragen over boetes die de leden hebben ontvangen omdat zij kennelijk het een milieuzone in het centrum van een Italiaanse stad zijn binnengereden.

 

Deze zones zijn aangegeven met een verkeersbord, maar op zo’n bord met de tekst ‘zona traffico limitato’ is voor de Nederlandse toerist niet altijd duidelijk te zien in hoeverre de toegang beperkt is, met een boete als gevolg. Op één van de onderste borden wordt vermeld voor wie de toegang beperkt is. Zo zijn de zones over het algemeen wel toegankelijk voor vergunninghouders, gehandicapten, hotelgasten e.a..


 

Toeristen die in zo’n gebied met beperkte toegang een hotel hebben geboekt, mogen alleen met de auto in dit gebied rijden om de bagage in- en uit te laden. Het hotel moethet kenteken van de auto bij het in- en uitchecken dan doorgeven aan de gemeentelijke politie. Dit geldt voor parkeergarages in de zone, daar moet de parkeergarage eveneens het kenteken noteren bij in- en uitrijden, iets wat de moeite waard is om even te controleren. Anders wordt het kenteken niet doorgegeven aan de lokale politie, waardoor u alsnog een boete ontvangt.

 

Bewaar voor de zekerheid dus het parkeerkaartje (of de hotelrekening), zodat u, als u toch nog een boete heeft ontvangen, met succes bezwaar aan kunt tekenen. Als u bij het passeren van een dergelijk bord met de tekst ‘zona traffico limitato’ twijfels over de betekenis van het bord heeft kunt u de lokale politie om uitleg vragen.

 

Bron: ANWB Rechtshulp

Like dit artikel
Tweet dit artikel