MSR Pannen met keramische coating

MSR Ceramic pots

MSR Pannen met keramische coating

Het Amerikaanse merk MSR heeft op de vooravond van de grote outdoorbeurzen Outdoor Retailer en de ISPO München een nieuwe set pannen voor de lente van 2020 aangekondigd.

MSR is absoluut geen nieuwkomer op deze markt en heeft al een breed aanbod aan gasbranders, kooksets en ander eetgerei.

Keramische coating

De officiële naam van deze nieuwe pannen is “Ceramic Nonstick Pots”’. De nieuwe MSR-pannen zijn vervaardigd van hoogwaardig aluminium en zijn voorzien van een keramische coating. Deze coating functioneert als een anti-aanbaklaag. In tegenstelling tot veel andere anti-aanbakcoatings, is deze coating compleet veilig en zal in de loop der jaren niet loslaten. De pannen zijn niet alleen sterk maar ook licht van gewicht: de kleinste verkrijgbare pan weegt slechts 207 gram, de grootst verkrijgbare 286 gram. Dit maakt dat deze pannen ook uitermate geschikt zijn voor backpacking, bikepacking en andere vormen van kamperen waarbij rekening moet worden gehouden met het gewicht.

Uiteenlopende versies

De nieuwe pannenset zal beschikbaar zijn in drie verschillende versies. De ‘Solo’-versie met één pan van 1,7 liter, de versie met een pan van 2,5 liter voor grotere groepen en tot slot de ‘twee pannen”-optie met pannen van respectievelijk 1,5 en 2,5 liter. Elke versie is voorzien van een deksel en een zogenaamde Talon Pot Handle.

Trail Lite pannen

Naast de Ceramic Nonstick Pots introduceert MSR in de lente van 2020 ook de nieuwe Trail Lite pannen. Deze zijn wat kleiner en lichter dat de Ceramic Nonstick Pots en daardoor nog beter geschikt voor de grammenjagers onder ons. Net zoals de Ceramic Nonstick Pots zijn ook deze natuurlijk perfect voor op de camping.

Februari 2020

De Ceramic Non Stick Pots en de Trail Lite pannen zullen verkrijgbaar zijn vanaf februari 2020. De prijzen van de onderlinge pannen variëren van $29.95 voor de kleinste Trail Lite pan tot $79.95 voor de complete Ceramic Nonstick Pots-set.

Like dit artikel
Tweet dit artikel