Groene Boekje Natuurkampeerterreinen 2010

kampeerzaken.nlHet Groene Boekje van Stichting Natuurkampeerterreinen is weer uit. In deze kampeergids, ‘Het Groene Boekje 2010’ zijn alle Natuurkampeerterreinen overzichtelijk verzameld in een handzaam gidsje.

 

Ook vindt u in Het Groene Boekje de Natuurkampeerkaart die toegang geeft tot uw verblijf op een van de 140 Natuurkampeerterreinen. Het boekje wordt begin februari naar alle 35.000 leden, de Natuurkampeerterreinen, de ANWB-shops en de overige verkooppunten verzonden.


 

Natuurkampeerterreinen: te gast bij moeder natuur!

Alleen kampeerterreinen die voldoen aan de Richtlijnen voor Erkenning Inrichting en Beheer van Natuurkampeerterreinen mogen zich Natuurkampeerterrein noemen. De Natuurkampeerterreinen onderscheiden zich van andere kampeerterreinen onder andere vanwege hun bijzondere, natuurlijke ligging, hun kleinschaligheid en de rust.

 

Hiermee sluit Stichting Natuurkampeerterreinen naadloos aan op de nieuwe trends voor 2010 waarbij het authentieke kampeergevoel, ecotoerisme en het recreëren in eigen land steeds populairder wordt. In 2009 is het aantal overnachtingen op de Natuurkampeerterreinen ruim 6% gestegen, waardoor het totaal aantal overnachtingen voor het eerst boven de 500.000 uit kwam. Meer informatie kunt u vinden op de website www.natuurkampeerterreinen.nl.

 

Het Groene Boekje

In Het Groene Boekje vindt u het Natuurkampeerterrein van uw keuze. De Natuurkampeerterreinen zijn gerangschikt op provincie. In het 170 pagina’s tellende boekje zijn alle Natuurkampeerterreinen uitvoerig beschreven en voorzien van foto’s. In het boekje staan alle voorzieningen per kampeerterrein, de GPS-coördinaten en de tarieven. Om te kamperen op een Natuurkampeerterrein moet u in het bezit zijn van de Natuurkampeerkaart, deze vindt u achter in het gidsje.

 

Over Stichting Natuurkampeerterreinen

Stichting Natuurkampeerterreinen bestaat dit jaar 35 jaar. Zij maken zich sterk voor het behoud en uitbreiding van kleinschalige en rustige kampeermogelijkheden in de Natuur. Stichting Natuurkampeerterreinen stimuleert terreinbeheerders om actief inhoud te geven aan het begrip Duurzaam Ondernemen. Onder ander door het gebruik van groene energie en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Alle beheerders stellen zelf hun tarieven, huisregels en periode van openstelling vast.

 

Stichting Natuurkampeerterreinen mocht dit jaar nieuwe Natuurkampeerterreinen verwelkomen in de plaatsen Tiengemeten (ZH), Hooghalen (DR), Scherpenzeel (FR) en Vorden (GL).

Like dit artikel
Tweet dit artikel