Outbase introduceert ID.Buzz campervan

Outbase ID.Buzz campervan

Outbase introduceert ID.Buzz campervan

De kampeerwereld is voortdurend in ontwikkeling, met innovaties die kamperen comfortabeler, milieuvriendelijker en toegankelijker maken. In dat kader moeten we ook de introductie van de ID.Buzz campervan door Outbase zien.

Dit camperbusje combineert de nostalgie van de traditionele Volkswagenbusjes met moderne, technologie én een elektrische aandrijving. De VW ID.Buzz, het volledig elektrische basisvoertuig van de nieuwe campervan van Outbase, is een eerbetoon aan het iconische Volkswagen-busje, en combineert dat met hedendaagse gemakken en technologieën.

Nostalgisch én modern

Bij het ontwerp hebben de ontwikkelaars van de Volkswagen ID.Buzz erg veel aandacht besteed aan het behouden van de nostalgische charme van het oorspronkelijke busje, terwijl het ook een comfortabele en moderne bestelwagen en personenbus moest worden. Precies datzelfde hebben vervolgens ook de ontwerpers van Outbase gedaan. Tim van Broekhoven, mede-eigenaar van Outbase, benadrukt de uitdaging en trots in het creëren van een voertuig dat zowel terugblikt op het verleden als vooruitkijkt naar de toekomst.

Rijbereik Outbase ID.Buzz campervan: 350 kilometer

Wie denk dat elektrische campers een te klein rijbereik hebben zal onder de indruk zijn van de specificaties van de ID.Buzz. De elektrische campervan heeft een actieradius van 350 km en kan in slechts 30 minuten van 5% naar 80% opladen. Daarna is dus weer 80% van die 350 kilometer beschikbaar. Het reizen van langere afstanden is daardoor geen enkel probleem. Met twee laadpauzes zou je op één dag een afstand van 910 kilometer af kunnen leggen. Voorwaarde is wel dat je niet te snel rijdt. De luchtweerstand speelt namelijk een grote rol bij het energieverbruik.

Outbase ID.Buzz campervan: veelzijdig en comfortabel

De ID.Buzz campervan van Outbase is ontworpen voor veelzijdig gebruik. Hij kan dienen als dagelijkse auto, mobiel kantoor en volwaardige campervan. Hij heeft unieke kenmerken, zoals een elektrisch hefdak, het gebruik van duurzame materialen én een laag gewicht. Met een totaalgewicht onder de 2.600 kg blijft de camper verrassend licht. Het zorgvuldig ingerichte interieur biedt comfortabele zitplaatsen voor vier personen en transformeert gemakkelijk in slaapruimtes met een ruim tweepersoonsbed, zowel beneden als onder het hefdak.

Zelfvoorzienend en duurzaam

Outbase ID.Buzz campervanOutbase’s ID.Buzz campervan is een voorbeeld van hoe moderne technologie en traditionele kampeerwaarden samenkomen om een unieke kampeerervaring te bieden. Dit voertuig belooft liefhebbers van vanlife een combinatie van vrijheid, comfort en duurzaamheid, waardoor de Outbase ID.Buzz campervan een aantrekkelijke optie is voor zowel de avontuurlijke kampeerder als de milieubewuste reiziger. De ID.Buzz campervan van Outbase biedt een andere manier van reizen, waarbij duurzaamheid en innovatie vooropstaan.

De camper is zelfvoorzienend dankzij een groot zonnepaneel en twee inductiekookplaten, waardoor gebruikers onafhankelijk van externe energiebronnen kunnen koken en verblijven. Ook de duurzaamheid staat centraal in het ontwerp van de ID.Buzz campervan. Bijna de gehele inrichting is gemaakt van duurzame materialen zoals kurk, schapenwol, hennep, gerecyclede PET-flessen, biologisch katoen en gerecycled textiel.

Orderboeken Outbase ID.Buzz campervan zijn al geopend

De productie van de al gestart en het model beschikbaar voor bestelling, is de ID.Buzz een veelbelovende toevoeging aan de wereld van elektrische campervans. De vanafprijs voor een volledig uitgeruste camper bedraagt €25.690,- incl. BTW, met een basispakket, inclusief de Volkswagen ID.Buzz, vanaf ongeveer € 90.000,-.

Like dit artikel
Tweet dit artikel