PaulCamper verdubbelt aanbod door overname

camper huren delen particulier

PaulCamper verdubbelt aanbod door overname

PaulCamper is een van de grootste private platformen in Europa op het gebied van het delen van campers. Camperliefhebbers die zelf geen camper hebben kunnen sinds 2013 via dit platform een camper huren.

Het aanbod van het Duitse deelplatform PaulCamper is in een keer verdubbeld. Het bedrijf heeft namelijk het verhuurderbestand van Nederlandse platform Bed&Wheels overgenomen. Hierdoor behoort PaulCamper nu tot de top drie van camperdeelplatformen in Nederland.

Steeds meer vraag

Campers worden steeds populairder. Steeds meer mensen willen met de camper op vakantie, maar dan slechts eenmalig, of enkele keren, en willen dus geen camper kopen. Dan is het huren van een camper een logische stap. Dat kan natuurlijk bij bedrijven, waar je over het algemeen een (bijna) nieuwe camper kunt huren. Maar het kan ook bij particulieren. Deze verhuur gaat voor het grootste deel via online marktplaatsen en deelplatformen zoals het Duitse PaulCamper.

Overname

Volgens Marnix Eykhout, country manager Nederland bij PaulCamper, komen het DNA van Bed&Wheels en PaulCamper bijzonder goed overeen en draait het bij beide platforms om de persoonlijke aanpak en passie voor avontuurlijke kampeervakanties. Dat is wat mensen samenbrengt op en buiten het platform.

Grootse ambities

De overname van Bed&Wheels heeft ook te maken met de ambities van PaulCamper. Mede door de investering in Bed&Wheels wil het bedrijf in Nederland het grootste deelplatform voor campers worden. Bovendien wil PaulCamper uiteindelijk ook marktleider in Europa worden.

Over PaulCamper

PaulCamper is in 2013 opgericht door de Duitser Dirk Fehse. Het is een bemiddelingsplatform voor de particuliere huur en verhuur van campers. Dirk richtte het bedrijf op toen hij zijn eigen camper genaamd “Paul” als eerste camper via het platform te huur aanbood. Sindsdien is het hard gegaan. Er worden via het platform momenteel zo’n 250.000 campernachten per jaar geboekt. Kleine lettertjes zijn er niet, wel extra zekerheid in de vorm van een speciale verzekeringsmodule. PaulCamper is sinds 2017 ook in Nederland en Oostenrijk actief en wil ook verder groeien in de rest van Europa.

Like dit artikel
Tweet dit artikel