Pinksteren zorgt voor drukte op de wegen

kampeerzaken.nlHoewel er met Pinksteren iets minder mensen op pad gaan dan vorig jaar, zijn er nog meer dan voldoende mensen op pad om voor de nodige verkeersdrukte te zorgen.

 

De avondspits van vandaag, vrijdag 21 mei, verloopt een stuk drukker dan normaal, er zal rond 17.00 uur ruim 300 kilometer file staan. Vooral op de wegen in het midden en zuidoosten van het land is er veel vertraging. Bovendien zal het al in het begin van de middag al druk op de weg worden.


 

Druk op wegen naar de Veluwe, Overijssel, Drenthe en Zeeland

De grootste drukte verwacht de ANWB op de wegen naar de Veluwe (A1/A50), Overijssel en Drenthe (A28), rond Arnhem (A12/A50), richting het zuiden (A2/A27) en naar Zeeland (N57 en de N256). In het begin van de avond zullen de meeste files weer zijn opgelost.

 

Maar ook in het Pinksterweekend zelf is het druk, al zal dat over het algemeen wel meevallen en zich beperken tot regionaal verkeer, en zaterdagochtend zullen er veel Duitsers over onze snelwegen naar de kust gaan.

 

Op Tweede Pinksterdag kan er in de ochtend de nodige drukte ontstaan op de wegen naar attractieparken, recreatiegebieden en meubel- en autoboulevards (en natuurlijk ook richting een aantal kampeerbedrijven).  En in de loop van de middag komen er dan weer files door alle terugkerende weekendgangers en dagjesmensen. Druk wordt het dan in vanuit Zeeland en op de Veluwe. Wellicht lossen de files pas laat in de avond op.

Like dit artikel
Tweet dit artikel