Preview: de primeurs op Caravana 2014

De primeurs op Caravana 2014

Caravana 2014 heeft een aantal primeurs in petto

LEEUWARDEN – Welke primeurs kun je verwachten op Caravana 2014? Kampeerzaken.nl brengt de nieuwste caravans en campers voor het voetlicht.

Wie graag een kijkje in de toekomst neemt, moet naar Caravana 2014, de kampeer-, caravan- en camperbeurs in Leeuwarden.  Om te beginnen is er de Caravisio, te zien op de stand van de ANWB. Over het ontwerp is goed nagedacht door KnausTabbert GmbH , ANWB en Caravana. Herkenbaar aan z’n ronde vormen, lichte kleurstelling en het vele getinte glas heeft de Caravisio ook wel iets weg van een luxejacht. Dat komt vooral door het panoramaraam dat uitzicht geeft rondom. Bijzonder is verder de veranda die ontstaat als de achterklep van de caravan opengaat, terwijl deze verlenging van de leefruimte via een matte schuifdeur van de zithoek is af te scheiden. Vrijwel alle techniek van de Caravisio is te bedienen via een app op de iPhone of iPad.

Caravisio

De Caravisio werpt een blik op de toekomst en is te zien op Caravana 2014

Dethleffs-primeur

Dethleffs brengt een compacte caravanserie uit onder de naam c´go. De serie is modern van vormgeving en bedoeld voor starters met een aanvangsprijs beneden de € 12.000. “We verwachten veel van dit model. We hebben de c’go gepresenteerd op de vakantiebeurs CMT in Stuttgart en de reacties van de Duitse markt waren al boven verwachting. en dan te bedenken dat het een model is dat we eigenlijk speciaal hebben afgestemd op de Nederlandse markt”, aldus Leo Diepemaat van Dethleffs Nederland. De Dethleffs-dochter Sunlight komt met speciale bestickering voor Njoy-caravans, voor wie zijn caravan wil oppimpen tot een compleet kunstwerk.

Beschermdak tegen regen en hagel

Hilarius Trading ontwikkelde speciaal voor camper en caravan het Waru MultiProtect beschermdak. Dit schuimdak van PVC wordt direct op een camper- of caravandak geplakt en dempt het geluid van kletterende regen, of nog beter: beschermt tegen hagelinslag.

Barbecue in de disselbak

De Weber Go-Anywhere® is terug van weggeweest en nu verkrijgbaar in twee varianten: op houtskool en op gas. Hij is compact en past daarom in de disselbak van de caravan.

Tenten met luchtframe

DWT Zelte presenteert de nieuwe Air-In-modellen. Ze zijn even stabiel als modellen met een conventioneel tentframe, maar veel gemakkelijker op te bouwen: in slechts enkele minuten. De luchtpomp wordt gratis meegeleverd.

VEKABO Logeeraccommodatie 2014

Op donderdag 23 januari 2014 maakt tv-ster Pauline Wingelaar bekend wie de winnaar is van de verkiezing VEKABO Logeeraccommodatie van het Jaar. Dit doet ze in de stand van de VEKABO.

Designwedstrijd

De Caravisio is niet de enige blik op de toekomst tijdens de Caravana. Tien studenten laten via een maquette hun visie op het kamperen van de toekomst zien. Bezoekers van Caravana 2014 bepalen het winnende ontwerp.

Caravana verwacht ruim 400 exposanten en bijna 45.000 bezoekers. De beurs vindt plaats van 23-28 januari 2014 in het WTC Expo te Leeuwarden.

Info:  www.caravana.eu.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel