Prototype van de Tonke Buzz op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Prototype elektrische Tonke Buzz

Prototype van de Tonke Buzz op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

In een tijd waarin de automobielindustrie zich steeds meer richt op elektrische voertuigen, kan de campersector uiteraard niet achterblijven. Met name voor buscampers en camperbusjes kan een elektrische aandrijving erg interessant zijn.

Tonke, een Noord-Brabantse specialist in camperbusjes, lijkt een ware pionier in deze transitie te worden. Het bedrijf heeft eerder al de elektrische Mercedes EQV omgebouwd tot een camperbusje en zet nu een nieuwe stap met de Tonke Buzz, een volledig elektrische camper die is gebaseerd op de Volkswagen ID.Buzz.

Tonke Buzz op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Het prototype van de Tonke Buzz is vorige week onthuld tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Hoewel het schuifdak nog in ontwikkeling is en daarom pas volgend jaar beschikbaar zal zijn, gaf het prototype al een heel duidelijk beeld van wat het definitieve model zal bieden. Het voertuig trok veel aandacht en publiciteit, wat de groeiende interesse in compacte camperbusjes én elektrische campers onderstreept.

Van keuken tot slaapgelegenheid

Een van de meest opvallende kenmerken van de Tonke Buzz is de veelzijdig te gebruiken keuken, uitgerust met een tweepits inductieplaat. Dankzij een slimme schuifconstructie kan de keuken zowel binnen als buiten worden gebruikt. Bovendien biedt de camper een royale slaapgelegenheid van 150 x 200 centimeter, doordat Tonke optimaal gebruik weet te maken van de gehele breedte van de VW ID.Buzz.

Meer dan alleen een camper

De Tonke Buzz is niet alleen ontworpen voor kampeeravonturen; het voertuig is ook geschikt voor dagelijks vervoer. Alle vijf de zitplaatsen zijn beschikbaar voor dagelijks gebruik, wat de veelzijdigheid van het voertuig benadrukt.

Het voertuig is gebaseerd op de Volkswagen ID.Buzz en beschikt over een energiezuinige warmtepomp die zowel kan verwarmen als koelen. Het infotainmentsysteem is sterk verbeterd in vergelijking met eerdere modellen. Bovendien biedt de extra lengte ruimte – mits Tonke de versie met lange wielbasis gebruikt – voor een groter accupakket van 86 kWh, wat zorgt voor een realistische actieradius van zo’n 400 kilometer. Het voertuig is snel op te laden met 170 kW gelijkstroom en wordt aangedreven door een krachtige elektromotor van 210 kW (286 pk).

Tonke’s visie op elektrisch camperen

Tonke zet zich in voor een duurzamere toekomst in de camperwereld. Naast de Tonke Buzz zijn ook andere elektrische modellen zoals de Tonke EQV Touring en de Tonke EQV Nomad te zien in de showroom van het bedrijf. Tonke organiseert bovendien speciale evenementen zoals de Tonke All-Electric Dag om geïnteresseerden kennis te laten maken met hun elektrische aanbod.

Voor degenen die de Tonke Buzz en andere elektrische modellen van Tonke willen ervaren, is er op zaterdag 14 oktober 2023 de Tonke All-Electric Dag, waar geïnteresseerden al hun vragen kunnen stellen aan een Tonke-expert. Ook kunnen ze meerijden met de Tonke EQV. Hiervoor dienen ze wel kosteloos een tijdslot te reserveren.

Hoe je een van de eersten kunt zijn

Voor degenen die niet kunnen wachten om de Tonke Buzz zelf te ervaren, biedt Tonke de mogelijkheid om een (fully-refundable) pre-order te plaatsen. Dit geeft geïnteresseerden de kans om tot de eerste groep te behoren die met dit innovatieve camperbusje de weg op gaat.

Like dit artikel
Tweet dit artikel