Reinhold Messner opende zesde Mountain Museum

Mountain Museum Cornones

Beleef de bergen in het Mountain Museum

PLAN DE CORONES – Eerder dit jaar opende de beroemde bergbeklimmer Reinhold Messner het Messner Mountain Museum (MMM) in Plan de Corones in Zuid-Tirol.

Dit is niet zijn eerste Mountain Museum, maar zijn zesde. Het museum bij Corones is gebouwd op 2275 m hoogte, ín een bergtop. De plaats van het door Zaha Hadid ontworpen museum is heel bewust gekozen, op de Kronplatz, wat onder skiërs de populairste berg van Zuid-Tirol is.

Hiermee is het museum ook het hoogst gelegen museum van Italië. Reinhold Messner, zelf afkomstig uit Zuid-Tirol, is één van de grote ikonen van het bergbeklimmen. Hij beklom als allereerste alle 14 “achtduizenders”, wat een absolute topprestatie is die door slechts enkele tientallen mensen is geëvenaard.

Het museum profileert zich, mede dankzij de unieke ligging, als een “ontmoeting tussen mens en berg”. Het laat van alles zien over de geschiedenis van het bergbeklimmen. Over de ontwikkeling door de eeuwen heen, met alle avonturen, succesverhalen en natuurlijk ook de tragedies. De unieke ligging maakt een bezoekje aan het museum tot een overgetelijk avontuur.

Wie zo’n Mountain Museum liever in een andere regio bezoekt, kan terecht in één van de andere 5 locaties die alle twee dingen gemeen hebben: ze liggen én op een fantastische plek, én in Noord-Italië.

Meer informatie? Kijk op www.messner-mountain-museum.it.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel