Sky Wing voortent staat vliegensvlug

Sky Wing caravanEMMEN – Een stormvaste voortent voor caravans en campers die in 90 seconden is op te zetten, beleefde afgelopen week zijn Nederlandse première op de Kampeer Expo in Utrecht.

De Sky Wing voortent, van Abel Tasman Innovations uit de stal van Holtkamper, is met één druk op een knop op te zetten, met behulp van luchtdruk.

De tent, die zich automatisch aanpast aan de windomstandigheden, heeft geen ondersteuning nodig van tentstokken of scheerlijnen. De voortent verandert automatisch van vorm bij verandering van windrichting en windkracht, waardoor de weerstand tot een minimum wordt beperkt. “De tent beweegt als een jonge boom in de wind en is uiterst stormbestendig”, aldus Bert Holtkamp, ontwikkelaar van de tent. “Een windvlaag of storm, de gepatenteerde Sky Wing doorstaat het moeiteloos”.

Het opzetten van de voortent is kinderspel: de luchtdruk doet het werk. Daarna hoef je de tent alleen maar aan de caravan vast te ritsen en een carbon mast te hijsen door middel van een katrol. De luchtdruk wordt dus alleen gebruikt om te assisteren bij het opzetten. Opzetten kan ook handmatig. In dat geval kan de opgerolde tent tijdens het rijden worden vervoerd in een speciale tas die buiten aan de caravan is bevestigd.

Het unieke, Nederlandse product is zo gebouwd dat de twee zijwanden, in de vorm van vleugels, zorgen voor voldoende schaduw, zelfs bij laagstaande zon. De Sky Wing is bovendien de enige voortent die straling van de zon volledig reflecteert dankzij het ongebleekte Eco Katoen Tentdoek. Het aangeritste kuipgrondzeil beschermt tegen ongedierte, regen en tocht. Hij past op elke caravan of camper.

De Sky Wing was tijdens de 50 Plus Beurs te bezichtigen bij de stand van Holtkamper. Sander Janson, bekend van onder meer het RTL4-programma Campinglife, gaf toelichting op de Sky Wing.

Sky Wing camper

Like dit artikel
Tweet dit artikel