Skyview Campers, een heel andere benadering

Skyview Camper

Skyview Campers, een heel andere benadering

Never Summer ken je misschien als je een wintersportfanaat bent. Deze fabrikant uit Colorado maakt vooral snowboards. Maar nu heeft de fabrikant zich aan een heel nieuwe markt gewaagd: recreatievoertuigen.

Men heeft gekozen voor de naam Skyview Campers, maar naar Europese begrippen zijn de eerste modellen toch echt caravans. Maar wel heel bijzondere caravans want de eerste modellen van Skyview Campers zijn toch wel uniek te noemen.Ze hebben een nogal afwijkend ontwerp en ook de inrichting past helemaal bij kampeerders die wel iets met kunstzinnigheid hebben. De wens een caravan – of iets wat de Amerikanen een campingtrailer zullen noemen – te ontwerpen komt voort uit medeoprichter Frank Lloyd Wright’s voorliefde voor architectuur.

Skyview Camper

Een kunstwerk op wielen

Zelf noemt medeoprichter van Never Summer Industries Tracey Canaday het ‘een kunstwerk’. Ze hamert op de kwaliteit van de caravan. Het moest een speciaal voertuig worden. Het is met de achtergrond van Never Summer, die bekend staat om vele unieke ontwerpen, dan ook geen verrassing dat Skyview Campers bijzondere caravans zijn.

Volgens Never Summer is het grootste probleem voor kampeerders dat caravans vaak over-ontworpen zijn en zijn gebouwd met goedkope materialen. Die problemen wil de fabrikant graag overkomen. De SkyView is een eenvoudige caravan, maar toch eentje van hoge kwaliteit.

Simplistisch, maar compleet

Never Summer Industries koos bewust voor een minimalistische route met de SkyView. De gedachtegang erachter was simpel: hoe minimalistischer het ontwerp, hoe minder er fout kon gaan. Daardoor bleef er ook meer geld over voor constructiematerialen van hoge kwaliteit. Zo zou de caravan van deze fabrikant beduidend langer moeten meegaan dan die van de concurrentie.

Volgens Tracey Canaday is er bij het merk veel aandacht voor detail en duurzaamheid. Dat zagen we al terug in de snowboards, maar die lijn wordt nu volop doorgetrokken in de nieuwe caravans.

Reizen met stijl en klasse

De SkyView-caravans vallen op door hun stijl. De contouren zijn ronduit hoekig. Van stroomlijn is niet echt sprake, maar de beperkte hoogte en breedte dragen wel behoorlijk bij aan de vermindering van de luchtweerstand. Ze zijn ongeveer net zo hoog en breed als een grotere SUV. Met een gewicht van bijna 700 kilo kan zo’n Skyview Camper door nagenoeg iedere auto worden getrokken.

Never Summer heeft een heel jaar besteed aan het ontwerpen van een waar kunstwerk op wielen, dat naar eigen zeggen geheel in de stijl van Talisen West is. De voorste hoeken van de caravan zijn dan ook geaccentueerd met elegante ‘vinnen’ van Western Red Cedar.

De futon kan worden opgevouwen tot een bank of een bed. Als je hem als bank gebruikt, is er genoeg ruimte om met twee of drie personen in de caravan te verblijven. Langs de muren vinden we planken voor wat extra opbergruimte en ook enkele uitschuifbare werkbladen. Kijk je naar boven, dan kun je in de avond door het dakraam naar de sterren kijken. Daar komt dus ook de naam Skyview vandaan.

Binnen zien we een klein, maar gezellig en stijlvol mobiel onderkomen waarbij veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. De vloeren en wanden van het interieur van de caravan zijn gemaakt van hout en laminaat. Sommige ramen zijn zelfs voorzien van een glas-in-lood decoratie.

Prijzen en beschikbaarheid

De camper is uitgerust met 100 watt zonnepanelen op het dak, een buitendouche, LED-binnenverlichting, een reservewiel en niog veel meer. De Skyview zal begin 2023 verkrijgbaar zijn. De adviesprijs bedraagt dan 29.900 dollar (ruwweg 30 duizend euro). Voor 999 dollar extra krijg je er een ‘Four Season Package’ bij met een Climate Right 5000 BTU airco annex verwarming. Daarvoor dient er wel netspanning aanwezig te zijn.

Daarmee is het niet de duurste trailer op de markt, maar ook niet de goedkoopste. Je kunt de Skyview straks zelf bij de fabrikant bestellen. Maar of hij hem ook in Europa wil afleveren, dat is een ander verhaal. Ook is het niet duidelijk in hoeverre de beelden het definitieve ontwerp tonen. We zien namelijk verschillen tussen de zijdeuren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel