Spaanse caravanfabrikant Sun Roller wordt geliquideerd

Sun-Roller 2BARCELONA – De grootste fabrikant van vrijetijdsvoertuigen uit Spanje wordt na veertig jaar geliquideerd. De productie van caravans en stacaravans van het merk Sun Roller is onlangs stilgelegd.

De resterende ruim honderd werknemers zijn nu voor twee maanden met betaald verlof gestuurd.


Reeds in 2009 vroeg de onderneming haar faillissement aan waarna men tot overeenstemming met de schuldeisers moest zien te komen. In dat jaar vielen 74 ontslagen bij het bedrijf waar ooit ruim driehonderd mensen werkzaam waren en die de grootste fabrikant van stacaravans op het Europese continent was.

Dit resulteerde in 2010 tot het opzetten van nieuwe projecten in onder meer de stacaravan business en een aflossingsvrije periode tot 2013. Nu deze periode voorbij is kon men mede door de economische crisis niet aan de verplichtingen voldoen en heeft de rechtbank in juni 2013 de liquidatie aangekondigd. De vakbond hoopt op een koper die het bedrijf in afgeslankte vorm voort kan zetten.

Sun Roller is op 8 oktober 1973 door Josep Maria Ordeix opgericht samen met het Italiaanse Roller. Begin jaren ’80 kocht Ordeix het belang van Roller op en kwam er een einde aan de samenwerking met Roller Italië. In 1998 verkocht Ordeix een belang van 40 procent aan de Britse investeringsmaatschappij 3i.

In september 2007 verkoopt 3i dit belang aan Adria, die daarmee een meerderheidsbelang van 80 procent in Sun Roller verkreeg. Volgens de Spanjaarden heeft deze aankoop tot de ondergang van de Spaanse fabriek geleid.

Like dit artikel
Tweet dit artikel