Trigano noteert hoogste omzet ooit

Trigano Group 2017

Trigano noteert hoogste omzet ooit

François Feuillet, de grootste aandeelhouder van de Franse Trigano Group, weet te melden dat het bedrijf vorig boekjaar de hoogste omzet ooit heeft gescoord.

Dankzij een natuurlijke groei én een aantal overnames wist Trigano in Europa bij de campers een marktaandeel van maar liefst 32% te bereiken.

De voornaamste overname van het afgelopen jaar die het Franse bedrijf wist te voltooien, was die van het Sloveense Adria.  Maar er zijn ook belangrijke acquisites gedaan in het Verenigd Koninkrijk.

Kostenbeheersing

Na de crisis die de recreatiebranche in 2008 meemaakte, is Trigano veel meer gaan letten op een betere beheersing van de kosten en voorraden. De organisatie werd geherstructureerd onder de slogan “centraal denken, decentraal uitvoeren”. Ook werd er meer nadruk op de vergroting van het marktaandeel in Europa op het gebied van campers gelegd, omdat de vooruitzichten voor dat segment het beste leken. Het heeft Trigano geen windeieren gelegd. In het vorige boekjaar, dat in september 2017 afliep werd een winst van 148,5 miljoen euro genoteerd, wat overeenkomt met 8,7% van de omzet die ruim 1,7 miljard euro bedraagt.

Eerste kwartaal: stijging van meer dan 50%

De vooruitzichten voor het lopende en het komende boekjaar zijn positief, men verwacht dat de groei op het gebied van campers en met name buscampers nog verder door zal zetten. Over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar is de omzetstijging zelfs 50,8% vergeleken met die van het vorige boekjaar. De productiefaciliteiten van de meeste merken van Trigano zullen daarom flink worden uitgebreid. Feuillet merkt wel op dat de Brexit een aandachtspunt is. De Britse activiteiten van Trigano draaien op dit moment echter nog steeds met positieve resultaten.

Trigano Group

In totaal vallen er zo’n 50 merken onder de Trigano Group, waarvan ruim de helft actief is op het gebied van recreatievoertuigen. Er werken bij Trigano totaal ongeveer 8500 mensen. Een selectie van de merken en bedrijven op het gebied van recreatievoertuigen en kamperen die onder de Trigano Group vallen: Adria, ARCA, Autostar  , Autotrail, Benimar, CI, CMC, Camping Profi, Caravelair, Challenger, Chausson, Clairval, Eura Mobil, Elnagh, Euro Accessoires, Eurovent, Font Vendôme, Grove, Jamet, Karmann, La Mancelle, McLouis, Mobilvetta, Notin, OCS Recreatie, Raclet, Riddiough, Roller Team, Rulquin, Silver, Sterckeman, Trigano en Trio Sport.

Like dit artikel
Tweet dit artikel