Vacansoleil wil meer eigen campings

kampeerzaken.nlVacansoleil wil verder groeien en een keten van eigen campings op gaan zetten. Ondanks het feit dat we in Nederland wat minder uitgeven aan caravans en vouwwagens, gaan we volgens Vacansoleil toch steeds vaker kamperen. Vacansoleil boekt in ieder geval een omzetgroei van zo’n 20%. Die groei is nog nog maar het begin, want Vacansoleil streeft naar een keten van maar liefst 100 uniforme campings.
Nu zal zo’n keten natuurlijk niet iedere individuele kampeerder aanspreken, maar vooral beginnende kampeerders zullen die uniforme campings zeker weten te waarderen.
 Vacansoleil richt zich met deze campings wat minder op de kampeerders die met eigen tent, vouwwagen of caravan onderweg zijn, maar vooral op huurders van stacaravans. Aan luxe zal er dan ook geen gebrek zijn: de waterglijbanen en stacaravans met airco, douche en toilet moeten de mensen weer uit de hotels lokken.
Het concept van Vacansoleil richt zich vooral op de grotere campings met ten minste 800 staanplaatsen. Kleinere campings zijn gezien de investeringen van Vacansoleil niet voldoende rendabel. Bij zo’n grote camping zijn meer dan 50 personeelsleden werkzaam. In het hoogseizoen kan dit aantal meer dan verdubbelen.
Vacansoleil zoekt haar klanten via internationale publiciteit. Ook in andere Europese landen sponsort Vacansoleil tv-programma’s zoals Campinglife, worden er een aantal voetbalclubs gesponsored en is er zelfs een eigen internationale wielerploeg.

Like dit artikel
Tweet dit artikel