Veel noviteiten bij sterk groeiend Carthago

Veel noviteiten bij sterk groeiend Carthago

Veel noviteiten bij sterk groeiend Carthago

De Carthago Groep, waartoe ook de merken Malibu en Malibu Van behoren, verkocht vorig seizoen meer campers dan ooit. In totaal zo’n 5500 voertuigen. Dat waren niet alleen de premium campers onder het Carthago label, ook Malibu droeg daar flink aan bij.

De groei werd helaas afgeremd door leveringsproblemen met basisvoertuigen en ingekochte onderdelen zoals ruiten en koelkasten. Voor het komende boekjaar mikt Carthago op een productie van 6000 campers.

Om dat aantal te kunnen produceren, investeerde men fors op de bedrijfslocatie in Aulendorf (bij Ravensburg). De bedrijfsoppervlakte groeide met 2.000 m² tot 5.400 m².

Noviteiten modeljaar 2022

Er zijn bij Carthago in modeljaar 2022 niet direct nieuwe modellen en indelingen, maar wel een heleboel andere noviteiten:

Multimedia

Carthago biedt voor het nieuwe kampeerseizoen nieuwe multimediasystemen met geïntegreerde navigatie. Ze hebben een negen inch touchscreen en werken met speciale campersoftware die ook rekening houdt met hoogte- en gewichtsbeperkingen.

Lager gewicht

Ook hebben de ontwikkelaars van Carthago de lichtgewichtconstructie nog verder door ontwikkeld en het gewicht verder verlaagd, waardoor het laadvermogen weer wordt vergroot. Dat is met name belangrijk vooral de zuidelijke landen. Daar houdt men ook bij de grote campers bij voorkeur een bovengrens van 3,5 ton aan om verhoogde heffingen op de wegen te vermijden.

MB Sprinter ook met dubbele as

De XL-modellen van Carthago die op basis van de Mercedes Sprinter worden gebouwd, kunnen voortaan ook met een laagbouw chassis met een dubbele as van Al-KO besteld worden.

Nieuw exterieurdesign

De Chic C-Line krijgt een geheel nieuw exterieurdesign. Voorts krijgt de C-Compactline C-Tourer een geheel nieuw front met een slimme optische verlenging van de voorruit.

Interieurs

Ook in de interieurs zijn diverse wijzigingen. Verder krijgen de meer klassieke versies Linea en Linea Classica gezelschap van de moderne varianten Linea Progressiva en Linea Siena. De integraal campers uit de E-Line S plus en Liner for 2 series hebben nieuwe sfeerverlichting, ook is er optioneel een oven met grill verkrijgbaar.

Nieuwe carrosseriedeur

Verder introduceert Carthago een nieuwe carrosseriedeur. Deze is 63 centimeter en biedt meer veiligheid en instapcomfort. De ‘Safety Lux’ deur is uitgerust met interne stalen scharnieren. Ook biedt deze deur een sleutelloze toegang. Gebruikers kunnen hem door middel van een RFID-chip zonder sleutel openen. De deur is ook voorzien van een elektrische sluithulp.

Like dit artikel
Tweet dit artikel