Verplichte APK caravans gaat voorlopig niet door

Caravan APK

De verplichte caravan APK komt er  voorlopig niet

DEN HAAG – De verplichte APK caravans komt er niet, zo lijkt het. Er komt wel een onderzoek naar de verkeersveiligheid. Dat staat in een brief van Minister Schultz aan de Tweede Kamer.

Er komt geen Europese APK-plicht voor caravans. Dat heeft Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Ook de APK voor lichte aanhangwagens, scooters en bromfietsen komt er niet. De Europese Commissie moet wel een uitgebreid onderzoek doen naar de effecten van het opnemen van deze voertuigen onder de APK-plicht, voordat zij weer met nieuwe voorstellen voor wetgeving kan komen.

Bovag-woordvoerder Paul de Waal bevestigt: “De verplichte APK caravans en aanhangers is van de baan. Er komt nog wel een onderzoek naar de consequenties voor de verkeersveiligheid. De komende jaren verwacht ik echter niet dat de verplichte APK voor caravans ineens toch ingevoerd gaat worden.”

De ANWB volgt de discussie over de verplichte APK caravans in Brussel ‘van zeer dichtbij’, volgens woordvoerder Markus van Tol. “Er is een compromis bereikt tussen de Raad van Transportministers en het Europees Parlement dat er de komende vijf jaar geen verplichte APK caravans komt. Er moet in februari 2014 nog gestemd worden, maar we verwachten niet dat dit compromis nog teruggedraaid gaat worden.”

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel