Verrassende indeling Chausson 620

Chausson 620 model 2016

Gedurfde indeling Chausson 620

ZOETERMEER – Chausson, de Franse camperproducent die onderdeel is van het Trigano concern, onderscheidt zich bij tijd en wijle door het introduceren van originele indelingsvarianten. Zo ook met de nieuwe Chausson 620 waarmee het Franse merk modeljaar 2016 ingaat.

Hiermee laat Chausson zien dat er nog steeds genoeg mogelijkheden zijn om een nieuwe, afwijkende indeling op de markt te brengen. Bovendien heeft de koper de keus uit een Fiat of Ford onderstel. Bij de meeste halfintegraal camper zien we rechts de toegangsdeur met er tegenover de zithoek. Die bestaat meestal uit de omgedraaide voorstoelen alsmede een tafeltje en een bankje aan de linkerzijde. Bij de nieuwe Chausson 620 is dat even anders.chausson 620 modeljaar 2016Chausson heeft er bij de 620 namelijk voor gekozen om deze bank juist midden in de zitgroep van de camper te plaatsen. Aan weerszijden daarvan bevindt zich langs iedere zijde een bank(je).
Zo ontstaat er niet alleen een heel andere indeling maar ook een heel andere beleving van de ruimte. Boven de tafel, die centraal in de zitgroep staat en die elektrisch kan zakken, bevindt zich het hefbed.

In het midden van de camper bevindt zich de keuken staat in het midden, achterin treffen we de min of meer gebruikelijke indeling met een bed en een natte cel met aparte douchecabine. De garage onder het bed kan men via maar liefst drie luiken bereiken.

Het onderstel biedt zoals gezegd nog wat keuzes, de Chausson 620 is namelijk op zowel een Fiat Ducato als Ford Transit onderstel verkrijgbaar. Qua uitrusting is er de keus tussen de Flash en de Welcome. Waarschijnlijk gaat de Chausson 620 op het Ford-onderstel een kleine 60.000 euro kosten, met de Fiat komt daar nog een paar duizend euro bij.

Like dit artikel
Tweet dit artikel