Vöhringer laat met ConceptVan 2020 de mogelijkheden van een lichtgewicht interieur zien

Möhringer ConceptVan 2020

Vöhringer laat met ConceptVan 2020 de mogelijkheden van een lichtgewicht interieur zien

Het Duitse bedrijf Vöhringer is een vooraanstaande leverancier van laminaat en meubels voor de interieurbouw, jachtbouw en camperindustrie. Gewichtsbesparing is een belangrijk aspect bij de interieurs van campers. Daarom heeft Vöhringer de ConceptVan 2020 ontwikkeld.

In dit prototype van een buscamper presenteert Vöhringer een nieuwe lichtgewicht constructie voor het interieur. Hiermee wordt nog meer gewicht bespaard en daarmee weer een hoger laadvermogen gerealiseerd.

Vöhringer heeft een naam op te houden in de camperindustrie. De zogenaamde Vlight Basics, dat zijn coatings, profielen, meubels en PU-producten, worden wereldwijd verkocht aan gerenommeerde klanten uit de caravan- en camperindustrie. Ook worden deze materialen gebruikt voor laboratoriuminterieurs en in de expositie-, evenementen- en interieurbouwbranche.

Gewichtsbesparing voor vermindering brandstofverbruik en CO2-uitstoot

De bedoeling van de ConceptVan 2020 is overigens niet alleen om middels gewichtsbesparing een groter laadvermogen te realiseren. Het moet uiteindelijk resulteren in een lichtere camper zodat daarmee het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot wordt verminderd zonder dat er concessies worde gedaan aan de functionaliteit, levensduur en het uiterlijk van het interieur. Dit wordt mogelijk gemaakt door lichtgewicht technieken die het bedrijf “Vöhringer Innovation Technology” (V.I.T.) noemt. “Het consequente gebruik van onze onderdelen van verschillende lichtgewicht bouwmaterialen, die in vele vormen verkrijgbaar zijn, resulteert in een extra draagvermogen”, verklaart Jürgen Vöhringer, Managing Partner van Vöhringer GmbH & Co. KG in Trochtelfingen.

Voor motorrijders

De indeling van de ConceptVan 2020 is ontworpen voor motorsporters. Dit voorbeeld is bewust gekozen omdat het vervoeren van motorfietsen een behoorlijk laadvermogen vereist. Om het benodigde laadvermogen te kunnen realiseren is de camper, die is gebaseerd op een Mercedes Benz Sprinter, uitgerust met de meest innovatieve lichtgewicht constructieoplossingen van Vöhringer. De ConceptVan 2020 heeft merkbaar lager gewicht en de daarmee gepaard gaande vermindering van de CO2-uitstoot.

Oplossingen van V.I.T.

Onder het overkoepelende merk V.I.T. assembleert Vöhringer de gloednieuwe materiaalsoorten die Vöhringer zelf heeft ontwikkeld zoals Vunder Tech, Vflex, Vstrong, en V3D Composite. Het laatste, V3D Composite, wordt gebruikt voor de binnenbekleding van het dak. De Vunder Tech-componenten bepalen het meubilair van de ConceptVan. VFlex wordt op zijn beurt weer gebruikt voor de wandbekleding. Vstrong wordt vooral gebruikt in de vloerconstructie. Door het gebruik van de meest uiteenlopende lichtgewicht materialen wordt een duidelijke vermindering van het rijklare gewicht en een eventuele verhoging van het laadvermogen mogelijk gemaakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel