Nieuwe Eberspächer verwarmingssystemen voor elektrische en hybride voertuigen

Nieuwe Eberspächer Airtronic Ethanol

Nieuwe Eberspächer verwarmingssystemen voor elektrische en hybride voertuigen

Het zal niet al te lang meer duren of er rijden daadwerkelijk campers rond met een hybride of volledig elektrische aandrijving. Deze zullen waarschijnlijk ook “gasloos” zijn.

Eberspächer speelt in op die trend, die e-mobiliteit wordt genoemd, door speciaal voor dit soort voertuigen een aantal nieuwe voertuigverwarmingssystemen te ontwikkelen.

Beproefde techniek

Een dergelijke “milieuvriendelijke” verwarming is niet helemaal nieuw voor Eberspächer . In 2011 presenteerde Eberspächer al zijn eerste ethanolverwarming. Zo maakt de Duitse firma Streetscooter, die elektrische bestelwagens voor onder anderen DHL bouwt, ook gebruik van Eberspächer verwarmingsunits op ethanol. Verder worden heel veel van de huidige hybride en elektrische voertuigen verwarmd met elektrische verwarmingsapparaten van Eberspächer.

Conditioneren van de accu’s

Deze oplossing is niet alleen ontwikkeld voor het verwarmen van het interieur van hybride en elektrische voertuigen maar ook voor het conditioneren van accu’s. Omdat de capaciteit van deze accu’s bij lage temperaturen afneemt, worden deze verwarmd om het rijbereik te optimaliseren. Wanneer de buitentemperaturen extreem dalen, bijvoorbeeld tot min 20 graden Celsius, kan de actieradius tot 50 procent dalen. Motoronafhankelijke voertuigverwarmingstoestellen zijn dan dé oplossing voor deze uitdaging. Zij bieden niet alleen een de puur comfortgerichte functie maar zijn ook een noodzakelijk onderdeel van het thermomanagement van voertuigen. Eberspächer heeft voor alle “moderne” aandrijftypes een passende oplossing ontwikkeld.

Hybride voertuigen

Voor hybride voertuigen is er de Hydronic S3 InCat-verwarming. Deze verhindert het starten van de voertuigmotor om het voertuig bij te verwarmen en zorgt, onafhankelijk van de motor, voor een aangenaam warme temperatuur met een aanzienlijk lager brandstofverbruik. De in de boiler geïntegreerde katalysator elimineert bijna alle CO- en HC-emissies. De boiler verwarmt ook de accu om die in optimale conditie te houden.

Volledig elektrische voertuigen

Voor volledig elektrische voertuigen heeft Eberspächer een CO2-neutrale oplossing ontwikkeld in de vorm van ethanolverwarmers. Deze leveren de nodige warmte leveren voor de verwarming van het interieur én voor de accu van het voertuig. Hierdoor wordt er geen energie uit de accu van het voertuig opgenomen en blijft deze ook op de juiste temperatuur.

Like dit artikel
Tweet dit artikel