VVV Nederland lanceert een nieuwe landelijke app

VVV coolLEERSUM – Ken je dat? Je staat op een camping in ons mooie land en weet niet wat de toeristische trekpleisters in de nabije omgeving zijn.

Met de moderne digitale apparaten tot onze beschikking hoef je nu niet meer op bezoek bij de plaatselijke VVV, maar komt het toeristische bureau bij jou op visite. Niet letterlijk, maar als app op je smartphone of tablet.

De nieuwe app van VVV Nederland maakt gebruik van de (gps) locatie van de gebruiker en koppelt daaraan toeristisch/recreatieve informatie over de omgeving. Het systeem maakt gebruik van data uit de Nationale Databank voor Toerisme Recreatie en Cultuur (NDTRC).  Die is voor een belangrijk deel van nationaal dekkend, met nog wel enkele ‘witte vlekken’. Momenteel is alleen een versie voor Apple gebruikers beschikbaar, aan de Android-versie wordt nog geknutseld. Het is de bedoeling dat deze nog in november wordt gelanceerd.

Informatie aanmelden

VVV AmsterdamDe eerste reacties van gebruikers in de Apple iTunes store zijn positief. De VVV ziet de app als een product dat nog ‘in ontwikkeling’ is. Er heeft veel werk gezeten in het organiseren van de NDTRC. Met de app wordt de toeristische informatie nu praktisch ontsloten. Ondernemers die hun aanbod ook via de app willen presenteren, kunnen contact opnemen met de lokale VVV of andere partners van het NDTRC. Dat zijn de partijen die de data van de app bijhouden.

Nu de database goed functioneert, kunnen ook makkelijk andere media worden gekoppeld. De landelijke VVV verwacht dat zij binnen afzienbare tijd ook hun vernieuwde website kunnen lanceren.

Veelzijdig

VVV RoermondIn de kern biedt de app informatie over evenementen, bezienswaardigheden, activiteiten, restaurants, winkelen of uitgaan. Daarnaast biedt de VVV NL app:

  • de mogelijkheid om favoriete locaties of attracties in een lijst op te slaan
  • de mogelijkheid VVV alerts in te stellen die je onderweg verrassende informatie over bezienswaardigheden, monumenten of attracties geeft
  • de mogelijkheid om alle informatie te downloaden voor als je de app offline wilt gebruiken
  • een overzicht van alle VVV-vestigingen, VVV-agentschappen en VVV i-punten
  • een overzicht van de verkooppunten van de VVV Cadeaubon en de Nationale Dinercheque
  • een overzicht van adressen waar je een VVV Cadeaubon kunt besteden

Download de app: https://itunes.apple.com/nl/app/vvv-toeristische-informatie/id735257481

Like dit artikel
Tweet dit artikel