100.000ste Eriba rolt van de band

100.000ste Eriba

Eriba deelt bloemen uit aan de 100.000ste koper

BAD WALDSEE – Eind maart 2014 was het zover: 57 jaar na de oprichting van Hymer is in het Duitse Bad Waldsee de 100.000ste caravan, een Eriba Triton 420 GT, van de band gerold.

Aangenaam verrast namen kopers van de Eriba Triton 420 GT eind maart bloemen en campingwaardebonnen in ontvangst. Hun caravan bleek de 100.000ste Eriba te zijn die bij Hymer afgeleverd werd.

Een trotse Hymer-directeur Jörg Reithmeier: “Natuurlijk is dit ook voor ons een heel bijzondere gebeurtenis. We zijn er 100.000 keer in geslaagd om een speciale caravan te bouwen. Van compacte ontwerpen als de Eriba Feeling en Eriba Touring tot en met de Eriba Nova die geschikt is voor winterkamperen. Of het hoge comfort van de Eriba Nova S. We zijn van plan om nog talloze caravans te bouwen die aan de laatste standaarden voldoen.”

De eerste Eriba’s

ERIch BAchem en Wolf Hirth startten in 1956 in Bad Waldsee met de productie van de eerste Eriba caravans. Beide mannen waren ervaren caravanbouwers: hun eerste caravans kwamen al voor WOII op de markt onder de naam Aero Sport. Bachem en Hirth lieten hun eerste Eriba’s bouwen door Alfons Hymer, een carrosseriebedrijf in dezelfde plaats. De samenwerking verliep zo voorspoedig dat daaruit in 1957 de handelsfirma Eriba Hymer Fahrzeugbau werd opgericht.

Vierde Eriba op rij

Eens een liefhebber, altijd een liefhebber van Eriba. Een betere koper van de 100.000ste caravan was nauwelijks mogelijk geweest. Het echtpaar dat plotseling het middelpunt was van de feestelijkheden blijkt grote fan van het merk. Het paar kijkt reikhalzend uit naar nieuwe vakantie-avonturen met alweer hun vierde Eriba.

Informatie over de modellen van Eriba en de technische specificaties zijn te vinden op de website van Eriba.

Like dit artikel
Tweet dit artikel