Adria Altea wordt volledig vernieuwd

Adria Altea caravan modeljaar 2023

Adria Altea wordt volledig vernieuwd

Het productnieuws voor modeljaar 2023 komt langzamerhand los. Bijna traditiegetrouw is Adria een van de eerste merken die met een update van de noviteiten komt. Er zijn voor het komend modeljaar twee in het oog springende noviteiten bij Adria.

Over de ene, de nieuwe Supersonic, hadden we een tijdje geleden al een tipje van de sluier opgelicht. Hier komen we binnenkort nog eens uitgebreid op terug. Een andere belangrijke noviteit is de geheel vernieuwde Altea. Het instapmodel onder de Adria caravans krijgt een nieuw interieur en exterieur, en bovendien ook een nieuw lichtgewicht chassis van AL-KO.

Lichter én beter

De grootste vernieuwing aan de Adria Altea is daardoor ook het moeilijkste te zien. Het nieuwe AL-KO Vario X chassis vormt namelijk de nieuwe basis voor de Adria Altea. Dit nieuwe chassis zorgt voor een aanzienlijke gewichtsbesparing. Daardoor zal de maximum toegelaten massa (MTM) van de Adria Altea, afhankelijk van de indeling, 1500 tot 100 kilo bedragen. Ook het nieuwe interieur en exterieur moeten voor een duidelijke gewichtsbesparing zorgen.

Bovendien zegt de Sloveense camper- en caravanfabrikant dat het ook de kwaliteit van de Altea naar een hoger niveau heeft gebracht. Kortom: de Adria Altea caravans van modeljaar 2023 zijn lichter en beter.

Erna Povh, Product Manager van Adria Caravan: “Onze designers hebben elk aspect van de nieuwe Altea onder de loep genomen om het gewicht te verminderen en meer opbergruimte en functionaliteit te creëren. Het gewicht wordt verlaagd door het meubeldesign te optimaliseren, innovatieve materialen voor de carrosserie te gebruiken en het AL-KO VarioX chassis op de grotere modellen.”

Exterieur

Adria Altea caravan modeljaar 2023Nadat Adria vorig modeljaar al de Alpina en Adora vernieuwde, is dit modeljaar de Adria Altea aan de beurt. De nieuwe look van de Adria Altea model 2023 valt meteen in het oog. De opbouw van de Adria Altea is van glasvezel versterkt kunststof (GFK) gemaakt, met gladde wanden. De achterwand is volledig vernieuwd met onder anderen modulaire LED-verlichting maar heeft nog wel de voor de Altea kenmerkende metalen handgrepen. De ramen rond het front en bij de keuken zijn iets groter, zodat er meer daglicht in het interieur kan komen. Voor de isolatie maakt Adria nu ook gebruik van Symalite. Dit thermoplastische composietmateriaal is niet alleen lichter in gewicht en maar heeft ook betere isolatie-eigenschappen. Aan de binnenzijde is het materiaal, om een huiselijke sfeer te creëren, bekleed met vilt

Licht en modern meubilair

Ongeacht of het om een buscamper, camper of caravan Adria gaat, hij heeft altijd een modern interieur. Dat geldt ook voor de vernieuwde Adria Altea. Hier legde men de focus op een eigentijds, huiselijk interieur met veel comfort en praktische elementen. De meubels zijn lichter, zowel qua kleur als gewicht. Bij de zitgroepen van de vernieuwde Altea ligt de nadruk Adria op de zogenaamde “sofa-stijl”. Uiteraard kunnen ze in veel gevallen ook worden omgebouwd naar een slaapplaats.

Adria biedt de Altea aan in drie trendy interieurkleuren. Kopers kunnen kiezen uit het stijlvolle, praktische Selena antraciet, Bluebell blauwgrijs en de op natuurlijke kleuren gebaseerde Amber-stoffering. Ook heeft het keukenblok grotere laden gekregen, en is het keukenblok voorzien van handige, roterende opbergvakken. Verder heeft Adria in de slaapkamer en bij de zithoek vilten zakken gemonteerd, die als opbergruimte voor kleine spullen dienen. Ze zijn voorzien van USB-aansluitingen zodat ze ook als oplaadpunt fungeren. De bedden zijn voorzien van Evopore matrassen voor een optimaal slaapcomfort.

Erna Povh: “De nieuwe Altea van de nieuwe generatie maakt indruk met zijn moderne design en modulaire exterieurcomponenten, geïnspireerd door Alpina/Adora en aanpassingen aan de Altea-stijl. We hebben ook een nieuw, elegant en aantrekkelijk interieurdesign toegevoegd, met meer comfort, eenvoudige praktische functies, veel nieuwe opbergoplossingen en een keuze aan indelingen, stoffen en bekledingen.

Negen indelingen en prijzen

Aan de indelingen heeft Adria amper iets veranderd. Kopers kunnen ook bij de Adria Altea model 2023 kiezen uit negen indelingen, die vier tot zeven slaapplaatsen bieden. Adria heeft nog niets vermeld over de prijs van de vernieuwde Altea caravans. We schatten in dat de prijzen rond de 17 mille zullen beginnen. De definitieve details en prijzen zullen waarschijnlijk eind augustus, rond de start van de Caravan Salon 2022, bekend worden gemaakt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel