Adria Supersonic komt vooralsnog in vier indelingen

Adria Supersonic integraal camper model 2023

Adria Supersonic komt vooralsnog in vier indelingen

De Supersonic is het nieuwe topmodel van de Sloveense camper- en caravanfabrikant Adria. Zoals in dit segment gebruikelijk is, betreft dit een integraal camper. Als basisvoertuig koos Adria voor de Mercedes Sprinter.

Ook die keuze is niet zo verrassend. De Sprinter wint de laatste tijd immers een steeds groter marktaandeel in de hogere prijsklasse. Bovendien is de Fiat Ducato momenteel heel moeilijk leverbaar. Dan is het niet meer dan logisch dat Adria voor de Supersonic de keuze op de Mercedes Sprinter laat vallen.

Modern design

Adria maakt voor de Supersonic alleen gebruik van de zogenaamde trekkop van de Sprinter. Deze heeft een 170 pk dieselmotor en een 9-traps automatische versnellingsbak. De opbouw staat op een AL-KO chassis. Het voordeel van een integraal camper is dat je het gehele exterieur van de camper in een eigen stijl kunt bouwen. Dat is goed te zien bij de Adria Supersonic. De bestaande Adria Sonic heeft al een behoorlijk modern en vooruitstrevend ontwerp maar de Supersonic doet daar nog een schepje bovenop. Het is dan ook een behoorlijk opvallende verschijning, met krachtige lijnen waarbij duidelijk rekening is gehouden met de aerodynamica.

Uiteraard is dat in een herkenbaar Adria-jasje gegoten. Dit moderne design is immers een essentieel aspect van het Adria-DNA. De zilvergrijze Adria Supersonic heeft een moderne grille waarop heel herkenbaar de Mercedes-ster pronkt. De achterzijde is ook typisch Adria. Deze heeft een uitgesproken strak design waarin de bumper en achteruitrijcamera vloeiend zijn weggewerkt. Uiteraard is de Adria Supersonic rondom voorzien van ledverlichting.

Vier indelingen

Het interieur van de nieuwe Adria integraal camper kun je bereiken via de 65 cm brede toegangsdeur. De Supersonic zal een vanafprijs van 165.000 euro hebben en beschikbaar zijn in vier indelingen, die alle vier slaapplaatsen en alsmede vier gehomologeerde zitplaatsen hebben. De Adria Supersoncic zal na de zomer van 2022 op de markt komen – dus in ‘modeljaar 2023’ – en heeft een uitwendige lengte van 7,80 m en 8,90 m. De MTM verschilt per indeling en bedraagt 4.500 of 5.500 kg.

Supersonic 780 SL en 780 DC

De Supersonic 780 SL heeft achterin enkele bedden, die met behulp van een extra kussen kunnen worden omgebouwd tot een groot tweepersoons bed. Voorin deze camper zien we een zithoek met klassieke L-vormige bank en een hefbed boven de voorstoelen.

Achterin de 780 DC bevindt zich een groot tweepersoons queensbed, in het hefbed boven de voorstoelen kunnen nog twee personen slapen. De zithoek bestaat uit twee tegenover elkaar geplaatste banken met tafel, ook wel een face-to-face indeling genoemd.

Supersonic 890 LL en 890 LC

Dan komen we uit bij de grotere Supersonic 890 LL. Deze is enigszins vergelijkbaar met de 780 SL. Deze is door de extra lengte echter een stuk ruimer. Dat is vooral te merken in de badkamer en zithoek. Tenslotte is er de Supersonic 890 LC, die op zijn beurt weer een langere variant van de 780 DC is en achterin dus een queensbed heeft.

Verder heeft de Adria Supersonic een dubbele vloer, Alde verwarming en warmwatervoorziening, een grote 177 liter koelkast, een keukengedeelte met een groot werkblad, driepits gasstel, talrijke opbergladen, een optionele oven en koffiezetapparaat. Ook is de Supersonic uitgerust met dimbare binnenverlichting, USB-poorten en nog veel meer zaken die het verblijf aan boord van deze camper bijzonder prettig maken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel