Aerogogo’s Giga tent pompt zichzelf in drie minuten op

Aerogogo Giga tent

Aerogogo’s Giga tent pompt zichzelf in drie minuten op

Sommige mensen vinden tenten met stokken nogal lastig om op te zetten. Dat is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom er opblaasbare tenten zijn uitgevonden.

Het gemak dient de mens, en dat is bij opblaasbare tenten maar al te duidelijk. Aerogogo’s Giga tent gaat nog een stapje verder. Deze tent kan zichzelf automatisch oppompen en staat zo binnen drie minuten.

Crowd funding

Bij de meeste opblaasbare tenten moet de gebruiker een pomp op de tent aansluiten om daarmee de ‘opblaasbare stokken’, waar de constructie zijn stijfheid aan ontleent, oppompen. Dat is op zich niet zo lastig. Maar er is natuurlijk iets op tegen om het opzetten van een tent nóg makkelijker te maken. Dat is het doel van de Giga tent – men kon kennelijk geen originelere naam bedenken – van Aerogogo, een project waarvoor een crowd funding campagne op Kickstarter loopt. Het te financieren bedrag is – 40 dagen voor het aflopen van de campagne – al ruimschoots overschreden zodat de tent daadwerkelijk in productie kan gaan. Wie er nu een bestelt, kan hem tegen een aanzienlijk lagere prijs ($ 229) dan de geplande winkelprijs van $ 399 aanschaffen (exclusief verzendkosten). De eerste leveringen zijn gepland voor juni.

Automatisch opgezet in drie minuten

Daarom beschikt de Aerogogo Giga over een eigen elektrische pomp en een lithiumaccu. Om de tent op te zetten vouw je hem plat uit op de grond. Daarna kun je de pomp door middel van een druk op de knop inschakelen. De pomp pompt de tent met een snelheid van 20 liter per minuut op. Na drie minuten, wanneer de tent volledig is opgepompt, stopt hij automatisch. De pomp heeft een spatwaterdichte behuizing zodat je de tent ook tijdens een regenbui probleemloos op kunt zetten. De lithiumaccu heeft voldoende capaciteit om de tent dertig keer op te pompen en kan door middel van een USB-C kabel eenvoudig worden opgeladen.

De 3,55 kilo wegende tent is verder recht-toe-recht-aan. Hij heeft een formaat van 210 x 210 x 136 cm (l x b x h) en biedt daarmee plaats aan drie volwassenen of twee volwassenen en twee kleine kinderen. Na gebruik kan hij eenvoudig worden opgevouwen tot een pakketje van 50 x 20 x 20 cm.

De binnentent is gemaakt van een mix van thermoplastisch polyurethaan en polyester. De bovenzijde van de binnentent is voorzien van een waterdichte afdekking waardoor hij tegen een buitje zou moeten kunnen. Het is echter aan te raden om ook een waterdichte buitentent aan te schaffen. Wat die moet kosten en of die überhaupt verkrijgbaar is, wordt helaas niet opgegeven.

Als onderdeel van dezelfde campagne biedt Aerogogo ook zelf oppompende één- en tweepersoons luchtbedden aan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel