Airstream lanceert Interstate 24X camper

Airstream Interstate 24X camper

Airstream lanceert Interstate 24X camper

Ook in de Verenigde Staten richten de fabrikanten van recreatievoertuigen zich steeds meer op avontuurlijk ingestelde kampeerders. Ook Airstream, dat niet alleen die prachtige iconische caravans bouwt maar ook een nieuwe, grote buscamper lanceert.

De Interstate 24X is gebouwd op een Mercedes Sprinter basisvoertuig en is standaard uitgerust met vierwielaandrijving, luchtvering en alles wat je nog meer kunt bedenken om comfortabel ‘off-grid’ op pad te kunnen gaan.

Op internet circuleren talloze video’s over hoe je zelf een compleet uitgeruste buscamper kunt bouwen om van het trendy ‘vanlife’ te genieten. Met de nieuwe Interstate 24X camper biedt Airstream een camper voor mensen die liever een kant-en-klaar voertuig willen dat al helemaal klaar is voor hun volgende avontuur. Zo is de Interstate 24X standaard voorzien van diverse luxueuze zaken zoals 5G-connectiviteit, zonnepanelen en een generator aan boord. Dat zorgt uiteraard ook voor een vrij forse prijs van minimaal zo’n twee ton.

Off grid

De Airstream Interstate 24X wordt gebouwd op basis van een vierwielaangedreven Mercedes Sprinter, dat is voorzien van all-terrain banden, in hoogte verstelbare luchtvering en een heleboel apparatuur die het off-grid kamperen makkelijk maken. Zo heeft de camper een generator aan boord alsmede zonnepanelen. De stroomvoorziening is dus dik voor elkaar. En dat is wel zo handig voor het uitgebreide entertainmentsysteem waarmee de Interstate 24X  is uitgerust. Ook de airconditioner, die met een capaciteit van 13.500 BTU voor voldoende koeling zorgt, kost uiteraard de nodige energie, net als de oven en boiler.

Interieur

Uiteraard zijn de wanden van het interieur afgewerkt met Airstream’s karakteristieke zilverkleurige bekleding en zijn de stoelen met leer bekleed. Ook zijn er zijn diverse slimme opbergoplossingen. Het interieur van de Interstate 24X is modulair zodat je verschillende configuraties voor het bed kunt kiezen. Ook heeft de camper een modulair tafelsysteem waarmee gebruikers de eettafel op vier verschillende plaatsen kunnen neerzetten.

Zoals gebruikelijk zijn de twee voorstoelen draaibaar. De bestuurderstoel kan samen met een tafeltje als werkplek worden gebruikt. Aan het werken op afstand is ook gedacht, de camper heeft bijvoorbeeld het Airstream Connected systeem met 5G ontvangst. De echte zitgroep bevindt zich achterin. Ook is de camper voorzien van een compacte badkamer en natuurlijk is er ook een compleet uitgeruste keuken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel