AL-KO breedspoorchassis nu ook voor Mercedes Sprinter beschikbaar

AL-KO breedspoorchassis voor Mercedes Sprinter

AL-KO breedspoorchassis nu ook voor Mercedes Sprinter beschikbaar

Het befaamde, lichtgewicht AL-KO chassis voor campers is al een tijdje verkrijgbaar voor een Fiat, Peugeot, Citroën en Volkswagen trekkop.

AL-KO maakt bekend dat het nu ook voor de Mercedes-Benz Sprinter BM910 trekkop leverbaar is. Het lichte chassis van AL-KO is geliefd onder camperbouwers vanwege het hoge laadvermogen, de uitstekende rijdynamiek en het hoogstaande rijcomfort.

Het innovatieve concept van AL-KO Fahrzeugtechnik is gebaseerd op een thermisch verzinkt lichtgewicht breedspoorchassis met onafhankelijke wielophanging, standaard voorzien van torsiestaafvering. De voordelen van het AL-KO chassis komen ook uitstekend tot hun recht bij de variant met Mercedes-Benz Sprinter aandrijfkop. De toepassing van het veelzijdige lichtgewicht chassis met een toelaatbare totale massa tot 4.500 (2-assig) of 5.500 kg (3-assig) maakt een aanzienlijk hoger laadvermogen mogelijk. Het breedspoorchassis zorgt, dankzij de tot 210 millimeter grotere spoorbreedte van de achteras voor een verbetering van de rijstabiliteit en rijdynamiek. De door AL-KO optimaal afgestemde onafhankelijke wielophanging en torsiestangvering garandeert een hoogstaand veercomfort.

Luchtvering

In de toekomst zal optioneel ook het nieuwe Air Premium luchtveringssystemen met automatische niveauregeling, hef-/daal- en autolevelfunctie optioneel verkrijgbaar zijn om aan de hoogste comfortvereisten te voldoen.

Oplossing op maat

Het chassis is verkrijgbaar in verschillende wielbases en overhangen. In combinatie met diversiteit aan spoorbreedtes van de assen is een oplossing op maat voor bijna alle camperopbouwen en lay-outs mogelijk. De thermisch verzinkte chassisstructuur garandeert hierbij een optimale bescherming tegen corrosie voor een lange levensduur. De onderdelen zijn alle met bouten aan elkaar verbonden. Het chassis is hierdoor uiterst onderhoudsvriendelijk zodat reparaties eenvoudig en snel kunnen worden uitgevoerd.

ESP

Het elektronische stabiliteitsprogramma ESP is ook standaard verkrijgbaar voor het 2- en 3-assig AL-KO chassis op basis van de Mercedes-Benz Sprinter. Een extra veiligheidsvoordeel voor alle chassisvarianten. Bovendien biedt de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter een groot aantal andere intelligente hulpsystemen voor de bestuurder.

Like dit artikel
Tweet dit artikel