AL-KO HY-systeem voortaan ook met twee steunen

AL-KO HY2 systeem uitdraai nivearegeling

AL-KO HY-systeem voortaan ook met twee steunen

De CMT in Stuttgart komt eraan en dat betekent dat de fabrikanten in de kampeerbranche weer een aantal noviteiten aan gaan kondigen. Zo zal AL-KO op de CMT een afgeslankte versie van de HY-niveauregeling voor campers introduceren.

Voor de goede orde: het betreft hier geen niveauregeling voor de vering, maar een stel automatische steunen waarmee je de camper waterpas kunt stellen en waardoor hij ook veel stabieler staat. Standaard heeft het HY-systeem vier steunen terwijl veel mensen twee al genoeg vinden.

Twee is vaak al voldoende

Veel mensen zijn namelijk al helemaal tevreden als de hoogte van een camper alleen de achterzijde kan worden geregeld. Dat biedt in de meeste gevallen voldoende mogelijkheden om de camper stabiel en goed horizontaal te stellen. Daarom werkt de afgeslankte versie van AL-KO’s HY-systeem niet met vier, maar met twee steunen. Uiteraard heet het dan geen HY4 meer maar HY2. Het gebruik van slechts twee steunen bespaart gewicht en geld. Bovendien is een upgrade van de HY2 naar HY4 is mogelijk.

Principe

AL-KO HY2 systeem uitdraai nivearegelingDe twee steunen worden automatisch uitgeschoven en zorgen voor een veilige stand. De uitlijning van het voertuig kan worden ingesteld via de dwarsas van het voertuig. Indien nodig kan de ondersteuning ook met de hand worden geoptimaliseerd. Ook is er een individueel programmeerbare stand beschikbaar voor individuele aanpassing. Zodra de steunen in gebruik zijn beschermt de geïntegreerde startonderbreker van het HY2-systeem het voertuig tegen diefstal en onbedoeld wegrijden. Een kinderslot voorkomt dat kinderen het systeem onbedoeld kunnen bedienen.

Vanaf maart beschikbaar

Het nieuwe HY2-systeem zal door AL-KO worden gepresenteerd op de CMT in Stuttgart (11 t/m januari 2020). Het zal vanaf maart beschikbaar zijn voor de Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroen Jumper. De adviesprijs bedraagt 2850 euro exclusief montage.

Like dit artikel
Tweet dit artikel