Alpha Wolf+ Cloudbreak met innovatieve Heimplanet tent

Alpha Wolf+ Cloudbreak met innovatieve Heimplanet tent

Alpha Wolf+ Cloudbreak met innovatieve Heimplanet tent

Futuristisch én duurzaam kamperen, dat doe je met de Alpha Wolf+ Cloudbreak. De Cloudbreak is een elektrische pick-up (de Wolf+) die is uitgerust met een oppompbare tent (de Cloudbreak).

Het Amerikaanse Alpha en het Duitse Heimplanet, die hun krachten bundelen voor het ontwerp en de productie van de Wolf+ Cloudbreak, combineren met deze opvallende verschijning diverse innovaties uit zowel de kampeer- als de automotivewereld.

Alpha Wolf+

De Wolf+ Cloudbreak is de ‘kampeerversie’ van de Wolf+, wat op zijn beurt de vergrote versie van de elektrische Wolf pick-up is. De Wolf+ is 5,15 meter lang, wordt verkrijgbaar met voor- of achterwielaandrijving en zal, volgens Alpha, beschikken over een accupakket van 75 tot 85 kWh. Hiermee heeft de Wolf+ een bereik van circa 440 kilometer.

Leverbaar?

Laten we niet vergeten op te merken dat alle modellen van Alpha vooralsnog alleen op papier bestaan. De Amerikaanse start-up heeft nog geen enkele auto gebouwd, ook geen prototypes. Diverse modellen Alpha-modellen zijn inmiddels al wel te reserveren, maar over productie- of leverdata is nog weinig bekend. Dat betekent dat men wel even geduld moet hebben voordat de Alpha Wolf+ geleverd wordt. Als hij überhaupt in productie gaat.

Heimplanet Cloudbreak

Daar waar oppompbare tenten enige tientallen jaren geleden nog heel bijzonder waren en ook een jaar of tien geleden nog redelijk zeldzaam waren, zie je ze tegenwoordig steeds vaker. Desondanks springt de Cloudbreak-tent, geproduceerd door Heimplanet, in het oog. Het uiterlijk met de opvallende luchtkokers wijkt toch aardig af wat we van oppompbare tenten gewend zijn. Dankzij de oppompbare buizen in plaats van tentstokken is het opzetten van deze tent, of beter gezegd het oppompen, heel eenvoudig

Tijdens het reizen berg je de tent op in de laadbak van de pick-up truck. Zodra je op je bestemming bent, pomp je de tent eenvoudig op. De laadbak maakt dan onderdeel uit van de tent.

Over Alpha en Heimplanet

Alpha, kort voor Alpha Motor Corporation, is een jong Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in elektrische voertuigen. Momenteel bestaat het aanbod van het in Californië gevestigde bedrijf uit vier modellen: de Ace, Jax, Wolf en de SuperWolf.

Heimplanet is een Duitse start-up gevestigd in Hamburg. De start-up produceert onder andere reis- en outdoorkleding, rugzakken, slaapzakken en opblaasbare tenten.

Prijs en leverbaarheid onbekend

Hoeveel de Alpha Wolf+ Cloudbreak precies moet gaan kosten is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor het moment wanneer de eerste Wolf+ Cloudbreak van de band afrolt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel