Westfalia introduceert de Amundsen 600E

Westfalia Amundsen 600E

Nieuwe loot in de Westfalia Amundsen serie

RHEDA-WIEDENBRÜCK – Westfalia zal op de Caravan Salon, die over een week of 6 de deuren voor het publiek opent, de nieuwe Amundsen 600E presenteren. Dit is een uitbreiding op de nog vrij nieuwe Amundsen serie, ditmaal in de populaire lengte van nét geen 6 meter lengte.

Deze lengtemaat is voor veel Scandinaviëgangers vrij cruciaal omdat je voor een camper langer dan meter nu eenmaak meer tolgeld voor de bruggen en geld voor de veerponten kwijt bent.

Sowieso is er de laatste tijd steeds meer vraag naar campers die we ook als alledaags recreatievoertuig kunnen gebruiken.

Westfalia heeft bij de Amundsen 600E geprobeerd om in een camper van 6 meter lengte de compacte afmetingen van de Amundsen 540 te combineren met de autarkie van een grotere camper. Daar beschikt je immers vaak niet alleen over een comfortabele natte cel maar ook over een flinke watertank en afwatertank zodat je ook meerdere dagen achtereen op pad kunt zonder de sanitaire faciliteiten van een camping of camperplaats nodig hebt. De kortere Amundsen 540 is weer heel wendbaar en zo uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik.

De Amundsen 600E heeft achterin een groot bed dat je naar keuze als twee enkele bedden of als een tweepersoons bed kunt inrichten. Voorin treffen we de bekende indeling met halve dinette links en een keukenblok rechts. Handig is het serviceluik aan de linkerkant, waardoor je niet alleen de cassette van het toilet kunt bereiken maar ook toegang tot een grote bergruimte hebt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel