Barefoot caravan nu ook in Duitsland te zien en te koop

Barefoot caravan

Barefoot caravan nu ook in Duitsland te zien en te koop

Retro en vintage zijn weer helemaal terug. Er zijn steeds meer recreatiemiddelen die daar qua design op teruggrijpen en met name het pimpen van oude caravans en campers is populairder dan ooit.

Dat pimpen komt natuurlijk ook voort uit de groeiende behoefte aan een circulaire economie. Maar er zijn ook diverse nieuw gebouwde recreatievoertuigen in een vintagelook. Niet alleen de bijna onbetaalbare Airstream uit Amerika, maar ook de veel betaalbaardere Barefoot caravan uit Engeland. En die laatste is nu ook op het Europese vasteland te koop.

Wheelhouse

Wie zo’n Barefoot-caravan in levende lijve wil zien en misschien ook wil kopen, hoeft niet langer naar de Engelse Cotswolds te reizen, maar kan nu ook naar het Duitse bedrijf Wheelhouse in Hamburg. Dat is voor de meeste Nederlanders in een lange dag of weekendje te doen en scheelt ook een heleboel Brexit-perikelen om de caravan te importeren.

Wheelhouse heeft overigens nog meer interessante voertuigen staan. Het bedrijf is niet alleen dealer van Kip en Lume maar heeft ook (offroad) teardrop campingtrailers van het IJslandse Mink staan, evenals de Kupler Trailer, de Crawler en X-Line en de Wildbox.

Wie zo’n Barefoot caravan koopt dient er wel rekening mee te houden dat de deur bij Engelse caravans aan de linkerkant zit, en dat dat dus ook voor de voortent van toepassing is. Dat is op de camping meestal geen probleem, maar het is wel eens oppassen als je pauze op een parkeerplaats houdt. De deur zit dan aan de wegkant, wat het in- en uitstappen wel eens wat lastiger maakt.

Barefoot caravan

De Barefoot-caravan kwam al zo’n vijf jaar geleden in het nieuws. Het ontwerp is van Cathy Chamberlain, die daarbij ook samenwerkte met studenten van de sector Automotive & Transport van de universiteit van Coventry. Het is een compacte caravan waarbij Cathy Chamberlain er heel goed in is geslaagd om het vintagedesign te combineren met moderne technieken. De opbouw is bijvoorbeeld geheel van polyester en uit één stuk vervaardigd.

Compact

De Barefoot caravan is behoorlijk compact (totaal 520 cm lang, 192 cm breed en 236 cm hoog) en dat heeft uiteraard wat beperkingen voor de ruimte. Wie de zithoek ombouwt naar een bed, zal merken dat het bed maar 1,80 m lang is. Gelukkig is het ook net zo breed.

Het interieur ziet er uiteraard ook ‘vintage’ uit maar is met moderne materialen vervaardigd. Er komt ook het nodige handwerk aan het interieur te pas, de afwerking is wat je noemt verfijnd. De badkamer is opvallend ruim en voor het grootste deel van polyester vervaardigd, wat uiteraard wel zo praktisch is. De zithoek lijkt wel wat op de Amerikaanse auto’s uit de jaren ’50 en ’60, en is uitgevoerd met leren kussens in zachte kleuren, afgewerkt met fraaie stiksels. De koper kan kiezen uit diverse kleuren voor de kleuren van de buitenzijde en de afwerking en ook de kleuren van het interieur worden altijd op de wensen van de klant afgestemd. Het keukentje heeft een RVS-gootsteen, tweepits kookplaatje en warmwaterboiler.

Niet echt betaalbaar meer

Toen we in 2018 voor het eerst over de Barefoot schreven, was er sprake van een adviesprijs van ongeveer 27.500 euro. Niet goedkoop, maar nog enigszins betaalbaar. Op de website van Barefoot staat nu een prijs van bijna 39.000 euro. Daar zijn de eventuele kosten van de import van uit Engeland en de kosten van Wheelhouse nog niet in verrekend. Wat dat betreft is de Barefoot caravan helaas niet zo betaalbaar meer. Maar wél bijzonder.

Like dit artikel
Tweet dit artikel