LMC introduceert met de Tandero een nieuwe serie caravans met eenpersoonsbed bedden

LMC Tandero caravans

LMC introduceert met de Tandero een nieuwe serie caravans met eenpersoonsbed bedden

Ook deze nieuwe serie caravans van LMC had op de CMT in Stuttgart zijn première moeten beleven. Omdat die beurs geannuleerd is, wordt het nieuws nu alleen online verspreid.

De nieuwe Tandero caravanserie kenmerkt zich door een geheel nieuw front met dito bouwwijze, alsmede een interieur waarbij de Duitse caravanfabrikant Japanse en Scandinavische designelementen combineert.

Nieuw front

Een van de kenmerken van de serie caravans van LMC is het nieuwe front. Dat heeft niet alleen een ander design, maar is ook op een geheel nieuwe wijze verlijmd. Deze nieuwe verlijmingsmethode zal in de toekomst bij alle caravans van LMC worden toegepast. Volgens LMC neemt de Tandero een voortrekkersrol en vormt hij de basis voor de aanpassing van het hele LMC-caravanprogramma van morgen.

Interieur

LMC Tandero caravansHoewel LMC wat betreft het interieurontwerp niet direct een nieuwe lijn lijkt te kiezen, spreekt de Duitse caravanfabrikant toch over een nieuw design dat een combinatie van Japanse en Scandinavische elementen heeft. We zien vooral greeploos en hoekig meubilair. Dankzij de geraffineerde, ingetogen kleuren en de gedoseerde toepassing van ronde elementen geeft het een fraai en harmonieus totaalbeeld.

“Hoewel onze Tandero in de eerste plaats caravanliefhebbers van middelbare leeftijd aanspreekt, zal de tijdloze, moderne interieurstijl ook alle andere doelgroepen veel plezier bezorgen. Wie graag een stukje thuis meeneemt op reis en op zoek is naar een prijsbewust model met veel uitstraling en uitrusting, zou de Tandero voor korte of lange vakanties moeten aanmonsteren. Het is de juiste keuze,” zegt Bodo Diller, brand manager bij LMC.

Twee indelingen

De nieuwe Tandero-reeks is vooralsnog leverbaar in slechts één opbouwlengte, die verkrijgbaar zal zijn in twee indelingen, genaamd de Tandero 500 E en Tandereo 510 E. Beide indelingen hebben eenpersoonsbedden. Bij de Tandero 500 E zijn die in de voorzijde van de caravan geplaatst, bij de Tandero 510 E achterin. Ze hebben beide een opbouwlengte van ongeveer 5 meter, zijn totaal 7,57 m lang, 2,32 m breed en wegen leeg 1.265 kilo. Zoals inmiddels gebruikelijk bij LMC, zal er voor beide modellen ook een optioneel slaapdak beschikbaar zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel