Basecamp X: kleine Airstream voor offroad gebruik

Airstream Basecamp X offroad caravan

Basecamp X: kleine Airstream voor offroad gebruik

De caravans van het Amerikaanse merk Airstream hebben een absolute cultstatus. Er zijn maar weinig mensen die niet gecharmeerd zijn van de mooie ronde vormen en de opvallende aluminium afwerking van de carrosserie.

Hoewel deze caravans in Amerika heel populair zijn, kennen we ze hier eigenlijk alleen van film en televisie. De Airstream caravans zijn namelijk veel te zwaar voor de meeste Europese auto’s.

Met de komst van de in 2016 geïntroduceerde kleinere Airstream Basecamp is daar weliswaar wat verandering in gekomen maar het merk blijft nog steeds een zeldzame verschijning op de Nederlandse wegen. In Duitsland zie je ze iets vaker. Daar is namelijk een Airstream importeur en men rijdt daar ook wat vaker met een grote auto rond.

Airstream introduceert een nieuwe variant van de kleine Basecamp caravan, genaamd Basecamp X. Deze is geschikt gemaakt voor offroad gebruik. Hij is voorzien van een speciale wielophanging voor meer bodemvrijheid en dikke Goodyear Wrangler All-Terrain banden. De voorzijde van de caravan wordt beschermd tegen steenslag en de overhang aan de achterzijde is hoger gemaakt om ook daar wat extra bodemvrijheid te creëren. In de achterwand van de Basecamp X bevindt zich een extra deur die het laden van lange voorwerpen zoals een sufboard makkelijker moet maken.

De Airstream Basecamp X is verder uitgerust met een badkamer met douche, een tweepits kookstel en koelkast. Hij biedt slaapplaats aan twee personen. De indeling van de zitgroep is variabel. Hier heb je naar keuze een tweepersoonsbed, een enkel bed of zitruimte voor maximaal vijf personen.

Leeg weegt de totaal 5 meter lange Basecamp X zo’n 1200 kilo, beladen ongeveer 1600 kilo. Met dat gewicht kan hij ook door een middenformaat SUV of terreinwagen worden getrokken. Het is nog niet bekend of hij ook naar Europa wordt geïmporteerd. In de Verenigde Staten kost hij ruim 34.000 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel