Zwitserse bergen fascineren ook in de zomer

kampeerzaken.nlSimpelweg "Bergzomer." Dat is de titel van de zomerbrochure 2007 van Zwitserland Toerisme. Boordevol tips voor de meest uiteenlopende vakantiebelevenissen en zomerevenementen in het jaar waarin Zwitserland 150 jaar Alpinisme viert. In de 128 pagina’s dikke zomerbrochure passeren typisch Zwitserse vakantiespecialiteiten de revue, op het gebied van natuur, sport, cultuur, curiositeiten, logies, gastronomie en vervoer.

 Supertips
Het zijn 52 supertips met foto en korte beschrijving vormen een handige wegwijzer, aangevuld met regio- en bestemmingsinformatie.
Zwitserland is een uiterst veelzijdig land: Vier talen en culturen, natuurspektakels als het Nationale Park, de Aletschgletsjer en het Vierwoudstedenmeer. Verscholen juweeltjes zijn de smaragdgroene rivier Verzasca, het paardenparadijs Zwitserse Jura en de vele berghotelletjes en berghutten waar je alleen te voet of met een mountainbike kunt komen. Kabelbanen en bergtreinen voeren je letterlijk naar adembenemende hoogten. UNESCO werelderfgoederen. Filmlocaties. Inspirerende kunst en architectuur. Alpenkaasmakerijen en haute cuisine. Gezinsvriendelijke vakantieplaatsen. Historische hotels.
150 jaar Alpinisme
In 1857 staan Britse alpenliefhebbers op de Finsteraarhorn en besluiten bij hun terugkeer in Londen "The Alpine Club" op te richten om hun Zwitserse bergervaringen uit te wisselen. Met deze eerste bergbeklimmervereniging ter wereld zetten zij de trend en verklaren het hooggebergte tot "playground of Europe". De Zwitsers pakken het signaal op en 6 jaar later wordt de Schweizer Alpen-Club (SAC) opgericht, die thans over 153 hutten in de Zwitserse Alpen beschikt.
Beklimmingen
Tot de fameuze beklimmingen behoren die van de Eigernoordwand en de Matterhorn. De beklimming van deze twee Zwitserse alpenreuzen staat centraal in de grootbeeldfilm "The Alps", die vanaf 25 juni 2007 te zien is in het Omniversum in Den Haag. Een passende ode aan 150 jaar Alpinisme. www.alpsfilm.com. Informatie over 150 jaar Alpinisme en de film "The Alps" is opgenomen in de bergenbrochure.
Brochure bestellen/downloaden
De brochure "Bergzomer" is aan te vragen bij het callcenter van Zwitserland Toerisme, telefoon 00 800 100 200 30 (gratis nummer) of per e-mail info@myswitzerland.com. Hij is ook te downloaden van www.MySwitzerland.com, dé website voor toeristisch Zwitserland, sinds kort in een nieuwe look voor het nog makkelijker en sneller vinden van informatie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel