Britse Caravan Club viert 100-jarig bestaan

kampeerzaken.nlDeze week is het 100 jaar geleden dat de welbekende Caravan Club in het Verenigd Koninkrijk werd opgericht. De caravan voor vakantiedoeleinden vindt zijn oorsprong immers ook in Engeland. In 1885 bestelde de Schotse arts William Gordon Stables zijn eerste “gentleman’s caravan” bij de Bristol Carriage Company. Hij noemde hem de “Wanderer” en trok er samen met zijn hond en kaketoe het hele land mee door.
 Deze “Wanderer” woog maar liefst 2000 kg en bij zijn tochten werd hij vooruitgegaan door een bediende op een driewieler-fiets om onverwachte obstakels te kunnen vermijden.
Caravan gratis mee
P&O Ferries , EnjoyEngland en The Caravan Club voeren op het moment een campagne waarbij op een aantal afvaarten de caravan gratis meekan .The Caravan Club telt tegenwoordig zo’n 365.000 leden en geeft toegang tot 200 toplocaties. De campings zijn ingericht voor caravan, campers en vouwwagens en een jaarlidmaatschap bedraagt £ 35.
Sommige lokaties zijn uitermate populair en reserveren is dan ook, zeker in het hoogseizoen, geboden. Niet-leden kunnen gebruik van de campings van de
Caravan Club, maar lidmaatschap heeft het voordeel dat er zo’n £ 7 per nacht bespaard kan worden en ook toegang geeft tot 2500 kleinere landelijk gelegen campings. Hoewel het merendeel alleen caravans, campers en vouwwagens toelaat, zijn er ook 60 campings waar tenten welkom zijn.
P&O Ferries voert dagelijks 27 overtochten naar het Verenigd Koninkrijk uit. Prijzen, inclusief de auto, zijn er op de route Calais – Dover vanaf € 49. Op de route naar Hull zijn op sommige afvaarten de caravans gratis.
Meer informatie over de Caravan Club, P&O Ferries en kamperen in Engeland is te vinden op de website www.enjoyengland.nl/kamperen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel