Big Agnes opent Europees hoofdkantoor in Amsterdam

Europees hoofdkantoor Big Agnes in Amsterdam

Big Agnes opent Europees hoofdkantoor in Amsterdam

De Amerikaanse kampeer- en buitensportspecialist Big Agnes gaat in Amsterdam haar Europese hoofdkantoor bouwen. Big Agnes wil vanuit het Amsterdamse kantoor winkeliers in de snelgroeiende Europese markt ondersteunen.

Het nieuwe kantoor van Big Agnes in Amsterdam wordt geleid door international operations manager Fred van Drie. Hij gaat leiding geven aan een team dat zich toelegt op operationele efficiëntie en het ondersteunen van het groeiende klantenbestand.

Big Agnes

Big Agnes®, Inc. is gevestigd in Steamboat Springs, Colorado. Het bedrijf vierde vorig jaar zijn 20e verjaardag. Big Agnes, vernoemd naar een piek in de nabijgelegen Mt. Zirkel Wilderness, produceert bekroonde slaapzakken, kussens, tenten, kleding, kampeermeubelen en sinds kort ook rugzakken. Nadat Big Agnes in Noord-Amerika een uitstekende reputatie en een grote klantenkring wist op te bouwen, sloeg het bedrijf een aantal jaren geleden zijn vleugels uit naar Europa.

Europese kernmarkten bedienen

De opening van het nieuwe Europese hoofdkantoor is daarin een belangrijke volgende stap. Vanuit het nieuwe kantoor zal de zelfbenoemde “Mother of Comfort” zich nog beter kunnen wijden aan het direct bedienen van de Europese kernmarkten, waaronder de Benelux, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Tegen het einde van volgend jaar zullen vijf medewerkers in het kantoor verantwoordelijk zijn voor klanten- en dealerdiensten, operations en trade marketing op de Europese markten.

Mark Flanagan, internationaal directeur bij Big Agnes: “De servicebehoeften van onze partners zijn altijd enorm belangrijk geweest bij Big Agnes, dus om de snelle groei binnen EMEA en Azië-Pac te ondersteunen, was deze investering de logische volgende stap. Het nieuwe kantoor zal dienen als een commerciële hub voor Big Agnes International en zal ernaar streven om de cultuur van ons hoofdkantoor in Colorado te repliceren – dus we verwachten tijd te vinden voor vele pingpong showdowns met eventuele bezoekers in onze omvangrijke achtertuin.”

Service naar een hoger niveau tillen

Bill Gamber, medeoprichter en president van Big Agnes: “Hoewel we een van de topmerken zijn op het gebied van kamperen en backpacken in de VS, werden we in Europa lange tijd gezien als een nichemerk. Dat is de afgelopen drie jaar echt veranderd nu we de kwaliteit van onze producten en onze focus op duurzaamheid hebben kunnen aantonen, waarmee we ons onderscheiden van de concurrentie. De recente lancering van onze rugzaklijn heeft ook in Europa voor opschudding gezorgd, met feedback en bestellingen die onze verwachtingen ver overtreffen. Om de service aan onze dealers naar een hoger niveau te tillen, was deze stap onvermijdelijk. We zijn verheugd te zien dat Big Agnes blijft groeien in Europa.”

Like dit artikel
Tweet dit artikel