Big Agnes vernieuwt de Fly Creek-tenten

Big Agnes Fly Creek-tenten

Big Agnes vernieuwt de Fly Creek-tenten

Het Amerikaanse buitensportmerk Big Agnes heeft een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van slaapzakken en lichtgewicht tenten. De producten van Big Agnes zijn functioneel en vaak ook innovatiever dan ze op het eerste gezicht lijken.

Bovendien worden de modellen ook regelmatig vernieuwd. De populaire, lichtgewicht Big Agnes Fly Creek HV UL2 maakt deel uit van de prijswinnende Fly Creek-serie tenten welke dit jaar geheel is vernieuwd en verbeterd.

Alle tenten uit de Fly Creek-serie zijn geschikt voor gebruik in drie seizoenen. De vernieuwde Fly Creek-tenten hebben steilere zijwanden en een verticaal geplaatste deur. Dat geeft je bij een gelijke bodemoppervlakte niet alleen meer binnenruimte, het is hierdoor ook een stuk makkelijker om in- en uit de tent te kruipen.

Wat gebleven is, is de bovengemiddelde kwaliteit van de tenten. Ze zijn net zo licht, functioneel en waterdicht als de vorige modellen. De buitentent en het grondzeil zijn van gesiliconiseerd rip-stop nylon dat is voorzien van een polyurethaan coating waardoor de waterdichtheid 1200 mm waterkolom bedraagt.

Alle Fly Creek hebben lichtgewicht tentenstokken van DAC. Deze zijn afgewerkt met DAC’s nieuwe Green Anodizing anodiseringsproces dat veel minder belastend voor het milieu is en waarbij er ook veel minder water wordt verspild. De stokken worden met klittenband en kunststof clips aan de binnentent bevestigd. Je kunt de binnentent ook zonder buitentent opzetten. De tweepersoons Fly Creek heeft een voorhalletje waardoor de binnentent goed droog blijft. De scheerlijnen zijn fluorescerend om valpartijen te voorkomen. De Big Agnes Fly Creek HV UL 2 weegt totaal slechts 1,05 kilo en kost in de Verenigde Staten ongeveer 350 kilo.

Like dit artikel
Tweet dit artikel