Fendt caravans modeljaar 2017

Fendt Saphir model 2017

De nieuwe Fendt Saphir 2017

MERTINGEN – Ook het Duitse Fendt presenteerde afgelopen week de nieuwe modellen van modeljaar 2017 aan de dealers en pers. Dit Duitse merk heeft een vrij conventioneel imago, dat neemt echter niet weg dat de Fendt caravans niet doorlopend worden verbeterd en vernieuwd.

Fendt heeft een naam op te houden qua kwaliteit en is daar dan ook continu mee bezig. Dat kunnen we ook zien aan de vernieuwingen voor komend seizoen.

Als je één van de 2017 modellen van Fendt betreedt, valt meteen de nieuwe toegangsdeur op. In modeljaar 2017 krijgen alle Fendt caravans een nieuwe, robuuste deur. De deur lijkt veel op de deuren zoals die wel in campers worden toegepast. De nieuwe deur is steviger, beter geïsoleerd, heeft een ingebouwde afvalemmer en legplankje en is ook voorzien van een donker getint venster met verduisteringsplissé. Ook de sleutels zijn vernieuwd, Fendt levert voortaan een nieuwe, mooie inklapbare sleutel. Verder is de deur van de Tendenza, Opal, Diamant en Brillant voorzien van een nieuwe hordeur.

Bij zowel de Saphir, Bianco Selection en de (nieuwe) Activ als bij de Diamant zijn er een aantal nieuwe indelingen. Daardoor gaat Fendt het nieuwe modeljaar in met maar liefst 43 indelingen.

Uiteraard blijft de buitenzijde van de Fendt caravans in de vertrouwde look & feel. Deze is ook dit seizoen weer subtiel veranderd, maar blijft gewoon tijdloos en toch modern. Wat ook typisch Fendt is, is het feit dat de ‚woonwerelden‘ per model verschillend zijn. Door al die verschillende stofferingsmogelijkheden, gecombineerd met bijpassende materialen, weet Fendt zowel de jongere als oudere kampeerders aan te trekken.

Voor modeljaar 2017 heeft Fendt betreft de inrichtingen iets meer naar de trekkende kampeerders gekeken. Niettemin behouden alle modellen van binnen de herkenbare Fendt indentiteit.

De Saphir blijft het instapmodel voor caravanners die een kwalitatief hoogwaardige caravan voor een redelijke prijs zoeken. De Bianco Selection is wat geschikter voor kampeerders die wat meer rond trekken.

Fendt Bianco Activ 2017Nieuw voor modeljaar 2017 is de Bianco Activ. Met deze serie komt Fendt nog meer tegemoet aan de wensen van de trekkende caravanners. De Bianco Activ beschikt in de meeste indelingen over een aantal aantrekkelijke extra’s, zoals een groot serviceluik, hoger geplaatste bedden, een Truma Combi 4 gasverwarming met CP Plus die ook over iNet beschikt om de temperatuur automatisch te regelen. De Bianco Activ wordt in 4 verschillende indelingen aangeboden, daarvan zijn 2 indelingen geheel nieuw.

De Tendenza blijft het meest innovatieve model van Fendt. Dit is het model waarin de meeste nieuwe indeeën worden verwerkt en getest. De Opal is vanouds een moderne klassieker in het hogere segment. Daarboven is er de Diamant. Deze vertegenwoordigt als topmodel van Fendt het hoogste prijssegment. Daarboven heeft Fendt ook nog de Brillant voor wie op zoek is naar een werkelijk perfect uitgeruste en afgewerkte caravan.

Naast de genoemde vernieuwingen en verbeteringen zien we dat er nog meer Fendt caravans met een Super-Slim-Tower koelkast zijn uitgerust, dat de Bianco Activ en Tendenza zijn voorzien van een „iNet ready“ Truma Combi 4 verwarming met CP Plus, de Diamant is zelfs voorzien van een Combi 6. Het pannenrooster van de kookplaten is ook vernieuwd, evenals de centraal geplaatste wasruimtes. Voorts zijn alle modellen voorzien van nieuwe Dometic combirollo’s.

Wie de Fendt 2017 modellen will bekijken, kann dit het beste op de Caravan Salon in Düsseldorf doen. Eind augustus staan daar alle nieuwe Fendt modellen opgesteld. Voor die tijd zal ook een aantal dealers al een aantal 2917 modellen in de showroom hebben staan.

Like dit artikel
Tweet dit artikel