Campeo: nieuwe serie buscampers van Bürstner

Bürstner Campeo buscamper

Campeo: nieuwe serie buscampers van Bürstner

Bürstner verraste de bezoekers van de CMT Stuttgart – de op één na grootste caravan- en camperbeurs van Duitsland – met een compleet nieuw ontwikkelde serie buscampers.

De nieuwe Campeo combineert volgens Bürstner alle voordelen van een buscamper met de designfilosofie van Bürstner.

De Bürstner Campeo wordt geassembleerd in Kehl, de van oudsher bekende productielocatie van het Duitse merk. Aan de buitenzijde onderscheidt de Campeo zich van de concurrentie met zijn dynamische graphics, die harmonieus passen bij elk van de elf mogelijke lakafwerkingen van het exterieur. De Bürstner Campeo is gebaseerd op de Fiat Ducato met standaard een 120 pk-dieselmotor.

Indelingen

Bürstner brengt de Campeo op de markt in drie indelingsvarianten. Met een buitenlengte van 5,41 meter is de C 540 de meest compacte van de drie. De traditionele C 600 (5,99 meter), die altijd zeer succesvol is geweest voor Bürstner, heeft een dwarsbed, goede ligmaten en vele opbergmogelijkheden. Zijn grote broer, de C 640, heeft een buitenlengte van 6,36 meter en biedt een in de lengterichting geplaatst bed achterin. De serie zal het komende modeljaar worden aangevuld met verdere indelingen. Naast het dwars- of langsbed achter is, afhankelijk van de indeling, een in carrosseriekleur gelakt hefdak (afmetingen 200 x 135 centimeter) als optie leverbaar.

Interieur

Bürstner wil vooral met het interieur punten scoren. Daarom is hetniet verwonderlijk dat er je na het instappen meteen een royaal gevoel van ruimte ervaart. De uitsparing in het dak boven de cabine biedt meer hoofdruimte en een ergonomische overgang naar het woongedeelte. De hoogwaardige zijwandbekleding van het interieur van deze Bürstner buscamper is een fraai detail, evenals de mooie bekledingsvarianten Kaluna, Pacific en Amaro. Tegen een meerprijs kan de klant ook kiezen voor de bruine lederen Tundra Reef-bekleding. In het zitgedeelte maakt de tafel met zijn draaibare verlengstuk het mogelijk om met vier personen een gezellige maaltijd te nuttigen. Standaard is er een lichtlijst met verstelbare spots onder de dakkast, die optioneel kan worden ondersteund door indirecte LED-verlichting (onderdeel van het verlichtingspakket). Met het standaard Isofix-systeem kunnen kinderzitjes snel en veilig met een druk op de knop worden geïnstalleerd.

Keuken

De keuken van de Campeo voldoet aan alles wat je in een buscamper kunt verwachten. De compressorkoelkast is ergonomisch geplaatst in het ingangsgedeelte. In alle drie de indelingen is hij van binnen en buiten toegankelijk. Bij de C 600 en C 640 heeft de deur een grote openingshoek. Bij de C 540 os hij aan twee zijden scharnierend. Daar kan hij dus naar links en naar rechts worden geopend. Daarnaast biedt de keuken een 2-pits kookplaat, soft-close lades en bovenkastjes en een lijst met haken voor kookgerei.

Badkamer

De doordachte toiletruimte biedt een vaste wastafel met kraan en uittrekbare doucheslang, die ook van buitenaf kan worden gebruikt. In de C 600 en C 640 zorgt een verbreding in het bovenste gedeelte ter hoogte van de wastafel voor meer bewegingsvrijheid.

Active-pakket

Optioneel kan de klant kiezen voor het Active-pakket. Dit bestaat uit aluminium velgen en de aluminium lijsten rond de ramen en alsmede aangepaste graphics. In het Active-pakket krijgt de bekleding een nog moderner borduurwerk en ruitvormige quilts.

Like dit artikel
Tweet dit artikel