Camper Van Summit 2017

Camper Van Summit 2017

Camper Van Summit 2017

SCHNALS – Het Schnalstal in het Italiaanse Zuid-Tirol is van 28 september tot en met 1 oktober gastheer voor de allereerste editie van de Camper Van Summit.

Dit evenement moet een veelzijdige combinatie vormen van een meeting, festival, beurs en test-weekend voor sportief ingestelde camperaars.

In principe staat de buscamper centraal tijdens dit evenement, maar verder maakt het niet uit of de deelnemers nu daadwerkelijk met een buscamper komen, of met een alkoof camper of (half-)integraal camper, of zelfs met de tent of caravan. Tijdens de meeting kunnen ze namelijk niet alleen medecamperaars en -kampeerders ontmoeten, maar ook deelnemen aan allerlei workshops en sportieve activiteiten.

Er nemen aan dit weekend diverse leveranciers van de nodige camperaccessoires – en toebehoren deel, maar ook alsmede organisatoren van diverse buitensportactiviteiten. Die activiteiten bestaan niet alleen uit mountainbiken en trailrunning, want er is bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeling waarbij de nadruk ligt op fotografie in de bergen. Wie wil, kan ook gaan skiën op de Schnalstaler Gletscher. Om het gezelschap nog wat bonter te maken, zullen er ook diverse camper-, camping- en outdoorbloggers aanwezig zijn die samen een ‘bloggervillage’ in zullen richten.

De camping waar het treffen plaats vindt, Caravan-Park Schals/Senales, ligt in een bergachtige omgeving op zo’n 1400 meter hoogte. Een prachtige plek om te verblijven en te genieten van het uitzicht op de bergen, die in deze tijd van het jaar absoluut besneeuwde toppen zullen hebben.

Tijdens het treffen kun je enerzijds gezellig met andere camperaars praten en ervaringen uitwisselen, en anderzijds je ook in alle rust laten informeren over allerlei handige spullen op het gebied van camperen en outdoor, en daarbij ook nog eens lekker actief bezig zijn. Meer informatie over het treffen kun je vinden op de website van de Camper Van Summit, www.cvsm.de.

Foto: © Schnalstaler Gletscherbahnen/Peter Draeger

Like dit artikel
Tweet dit artikel