Campocito buscamper met verschuifbare natte cel

Campocito buscamper

Campocito buscamper met verschuifbare was/toiletruimte

ZOETERMEER – De California van Volkswagen behoort tot de allerpopulairste campers. Er werden vorig jaar maar liefst zo’n 12.000 van verkocht.

De California biedt, mits je qua ruimte een beetje inschikkelijk bent, zo’n beetje alles wat je nodig hebt om op pad te gaan. Je ziet de California’s dan ook niet voor niets bijna overal rijden. Maar ze missen één ding: een was/toiletruimte.

Wie dat absoluut in zijn buscamper wil hebben, moet dus uitwijken naar andere merken. Maar ook  bij andere merken zie je niet zo snel een buscamper op basis van een Volkswagen T5/T6, die is voorzien van een natte cel. Dat is ook niet onlogisch, want de VW bus is immers niet echt groot zodat je amper ruimte voor zoiets hebt. Waar je het in ieder geval kunt vinden, is bij het nog relatief jonge merk Campocito. Dit in de buurt van Neurenberg gevestigde bedrijf heeft een mooie oplossing gevonden in de vorm van een inklapbaar bed en een via rails verplaatsbare natte cel. Hier is ook patent voor aangevraagd.

De 5,30 meter lange VW T6 met verhoogd dak heeft een natte cel achter de bestuurdersstoel. Overdag klap je het 1,50 m brede tweepersoons bed deels in en kan de natte cel een stuk naar achteren worden verplaatst. Als je wilt slapen, dan verplaats je de tafel naar voren en schuif je de natte cel weer naar voren, tot vlak achter de bestuurdersstoel. Daarna is het een kwestie van het bed weer uitklappen en slapen.

De Campocito is leverbaar in 2 uitvoeringen: de ‘standaard’ Duo Classico, die exclusief BPM zo’n 62.000 euro kost en de Campocito Duo Exclusivo, die leverbaar is vanaf 78.000 euro exclusief BPM. De Exclusivo heeft onder meer een sterkere motor, climate control en een completere uitrusting.

Meer informatie kun je vinden op www.campocito.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel