Campwerk heeft 3DOG Camping overgenomen

Campwerk heeft 3DOG Camping overgenomen

Campwerk heeft 3DOG Camping overgenomen

Campwerk, de Duitse producent van stoere tenttrailers en autodaktenten, heeft rond de jaarwisseling 3DOG Camping overgenomen. Ook 3DOG maakt daktenten en tenttrailers.

Hiermee heeft een nieuwe, snelgroeiende fabrikant een langer bestaande concurrent overgenomen. Maar 3DOG Camping is zelf ook nog een relatief jong merk.

3DOG Camping werd namelijk in 2005 opgericht. Even leek het erop dat 3DOG dé grote concurrent van Holtkamper en Aart Kok zou worden. Dat bleek later mee te vallen. Sinds 2014 was 3DOG Camping GmbH onderdeel van de Erwin Hymer Group. De activiteiten van 3DOG zijn eind 2019 stopgezet.

Meer ervaring en kennis in huis

Met de overname van het merk 3DOG opent nu een nieuw hoofdstuk voor Campwerk. Naast tal van materialen, machines en onderdelen, komen ook nieuwe mensen met kennis en ervaring binnen in het hoofdkantoor in Bochum. “We zijn blij dat we ook medewerkers van 3DOG hebben kunnen aantrekken, die ons zullen helpen om met hun rijke ervaring steeds beter te worden en te blijven groeien”, zegt Michael Krämer, Managing Director van Campwerk.

Continuïteit

Voor de voormalige klanten en eigenaren van 3DOG-producten heeft dit tot gevolg dat zal er nog steeds reserveonderdelen verkrijgbaar zullen zijn en er ook een deskundige partij voor het onderhoud – inclusief naaiatelier – beschikbaar is. Ook is het op aanvraag mogelijk om sommige accessoires te laten produceren. De productie van verdere 3DOG-tentopleggers ligt voorlopig stil, aldus Michael Krämer. Er zijn voldoende materiaal en onderdelen beschikbaar, maar dit heeft op dit moment niet de hoogste prioriteit.

Like dit artikel
Tweet dit artikel