Capron blijft verder groeien

Capron Neustadt

In de fabriek van Capron worden voortaan alleen maar campers gebouwd.

NEUSTADT – De vraag naar recreatievoertuigen stijgt niet alleen in het middelste en hogere prijssegment. Ook merken in het wat betaalbaardere segment, zoals Sunlight en Carado, zien hun verkoopaantallen de laatste tijd weer flink stijgen.

Beide merken worden gebouwd in de fabriek van Capron, in het Duitse stadje Neustadt in Sachsen. In deze fabriek, die behoort tot de Erwin Hymer Group, worden jaarlijks zo’n 7000 caravans en campers gebouwd die hun weg vinden naar meer dan 30 landen.

In het vorige modeljaar (2016), dat eind augustus afgesloten werd, is er een stiging van de productieaantallen van ruim 20% genoteerd waarmee er voor Capron ook een nieuw record is gevestigd.

Het team van Capron is uiteraard vereerd met het grote vertrouwen, dat consumenten in de merken Carado en Sunlight hebben. Volgens Daniel Rogalski, bedrijfsleider van Capron, biedt dit nog meer motivatie en vertrouwen in de toekomst. Om nog beter en efficiënter in te kunnen spelen op de behoefte van de klanten, krijgen alle productieplaatsen van de bedrijven van de Erwin Hymer Group hun eigen specialisatie. Dat houdt in dat in de fabriek van Capron in Neustadt voortaan alleen nog maar campers worden gebouwd.

Een andere maatregel die is genomen, is een uitbreiding in de vorm van een extra productielijn voor de vervaardiging van daken en wanden. Deze is afgelopen wekenzomer  geplaatst en werd begin deze maand -na een succesvolle testfase- in gebruik genomen. Om ruimte te maken voor deze bijna 74 meter lange inrichting is er een extra hal gebouwd. De totale investering bedroeg zo’n 3 miljoen euro. Ook de werkgelegenheid bij Capron is de laatste tijd gegroeid.

Like dit artikel
Tweet dit artikel